O stradă din Bronx (New York) va purta numele creatorului Omului-Păianjen şi al altor eroi Marvel

O stradă din New York va purta numele lui Stan Lee, creatorul Omului-Păianjen şi al altor eroi de benzi desenate din universul Marvel arată New Musical Express.

153 afișări
Imaginea articolului O stradă din Bronx (New York) va purta numele creatorului Omului-Păianjen şi al altor eroi Marvel

O stradă din Bronx (New York) va purta numele creatorului Omului-Păianjen şi al altor eroi Marvel

Creatorul personajelor legendare Omul-Păianjen, Fantastic Four, Hulk şi X-Men va fi onorat astfel de oraşul New York.

Consiliul local a votat pentru schimbarea numelui University Avenue din Bronx prin adăugarea denumirii Stan Lee Way. Nu mai este nevoie decât de semnătura primarului Bill De Blasio pentru ca propunerea să fie adoptată.

Stan Lee a murit în 2018, la vârsta de 95 de ani. S-a născut la New York, fiind copilul unui cuplu de evrei proveniţi din România, Celia, născută Solomon şi Jack Lieber. A fost autor de benzi desenate, editor, producător de film şi publisher. A deţinut funcţia de editor-şef al Marvel Comics, apoi publisher şi preşedinte al companiei, ulterior devenind preşedinte de onoare.

În colaborare cu alţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, a cocreat personaje de benzi desenate precum Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor, Black Panther, X-Men, care ulterior au fost dezvoltate în filme. Treptat, Marvel Comics a devenit o corporaţie multimedia.

Taguri:
stan lee,
strada,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici