O tânără trebuie să plătească 18.400 euro după ce a sărutat un tablou

O tânără din Cambodgia care a lăsat o urmă de ruj când a sărutat un tablou realizat de pictorul american Cy Twombly, în iulie 2007, în Avignon, din sud-vestul Franţei, a fost condamnată la plata unei amenzi de 18.400 de euro pentru restaurarea acestuia.

46 afișări
Imaginea articolului O tânără trebuie să plătească 18.400 euro după ce a sărutat un tablou

O tânără trebuie să plătească 18.400 euro după ce a sărutat un tablou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost aceeaşi cu cea pronunţată în primă instanţă de tribunalul corecţional din Avignon, în august 2008.

Cy Twombly a spus că e "îngrozit" de sărutul lăsat pe tablou de tânăra care a spus că a fost "un gest artistic şi de iubire". Tabloul, o pânză albă imaculată, a fost expus în Collection Lambert din Avignon.

În plus, tânăra trebuie să dea câte 500 de euro pictorului, precum şi lui Yvon Lambert, proprietarul pânzei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Lambert a cerut două milioane de euro, o sumă care corespunde cu valoarea anunţată a tabloului, cu titlu de prejudiciu moral.

"Sunt dezamăgit de decizia curţii de apel", a spus avocatul tinerei, Jean-Michel Ambrosino, care a precizat că unele restaurări ale operei erau inoportune, iar plata lor prohibitivă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici