O traducere a poemului epic "Beowulf", făcută de J.R.R. Tolkien, va fi publicată în engleza modernă

O traducere a poemului epic scris în engleza veche " Beowulf", realizată de J.R.R. Tolkien, va fi publicată în premieră în limba engleză modernă, la nouă decenii după redactarea ediţiei originale.

1537 afișări
Imaginea articolului O traducere a poemului epic "Beowulf", făcută de J.R.R. Tolkien, va fi publicată în engleza modernă

O traducere a poemului epic "Beowulf", făcută de J.R.R. Tolkien, va fi publicată în engleza modernă

Fundaţia care administrează moştenirea lăsată de J.R.R. Tolkien, autorul romanului fantasy "Stăpânul inelelor", a semnat un contract cu editura HarperCollins pentru a lansa această traducere în luna mai, informează bbc.co.uk.

Noul volum, intitulat "Beowulf: A Translation And Commentary", a fost editat de fiul romancierului, Christopher Tolkien.

Acesta este cel mai recent proiect editorial postum al fundaţiei Tolkien, după publicarea, în 2013, a poemului "The Fall Of Arthur".

"Beowulf" este cel mai lung poem epic scris în engleza veche, limba vorbită în Britania anglo-saxonă înainte de cucerirea normandă. Poemul prezintă lupta dintre eroul naraţiunii, Beowulf, şi un monstru sângeros, Grendel.

J.R.R. Tolkien a finalizat traducerea poemului în 1926, iar noul volum va fi însoţit de numeroase adnotări ale autorului, făcute de Tolkien în perioada în care a susţinut o serie de prelegeri la Oxford, în timpul carierei sale academice.

Scriitorul a murit în 1973 şi s-a bucurat de succesul pe care cărţile sale "Hobbitul" ("The Hobbit") şi "Stăpânul inelelor" ("The Lord of the Rings") l-au avut în cercurile literare, însă a lăsat în urma lui multe lucrări rămase nepublicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici