O trufă de 1 kg, vândută pentru 200.000 de dolari

O trufă albă, culeasă dintr-o pădure din Italia, cântărind aproximativ 1 kilogram, a fost vândută pentru suma de 200.000 de dolari la o licitaţie internaţională, organizată sâmbătă.

4054 afișări
Imaginea articolului O trufă de 1 kg, vândută pentru 200.000 de dolari

O trufă de 1 kg, vândută pentru 200.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trufa a fost vândută în cadrul unei licitaţii internaţionale, care a avut loc simultan în Roma, Londra, Abu Dhabi şi Macau.

În decembrie 2007, una dintre cele mai mari trufe descoperite în ultima jumătate de secol, ce cântărea aproximativ 1,5 kilograme, a fost vândută la licitaţie pentru suma record de 330.000 de dolari.

Trufa scoasă la licitaţie sâmbătă, culeasă pe 21 noiembrie din regiunea Molise din Italia, a fost transportată cu avionul până la Macau, de un maestru bucătar italian.

Trufele pot varia considerabil în ceea ce priveşte mărimea şi sunt apreciate în Italia pentru aroma lor.

Cantitatea de trufe albe culese din pădurile italiene în ultimii ani a scăzut, mai ales din cauza modificărilor climatice. Din acest motiv, preţul acestora a crescut la aproximativ 5.176 de dolari pe kilogram. Restaurantele din Italia au limitat la minimum achiziţia de trufe, însă cererea din străinătate a rămas constantă, spun asociaţiile culegătorilor de trufe din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici