Oamenii de ştiinţă au numit o nouă specie de copac tropical după Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are în palmares un Oscar, un BAFTA şi trei Globuri de Aur, dar cea mai recentă distincţie a sa vine de la oamenii de ştiinţă de la Royal Botanic Kew Gardens din Londra şi de la National Herbarium din Camerun, care au numit o nouă specie de arbori tropicali după el, scrie CNN.

393 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au numit o nouă specie de copac tropical după Leonardo DiCaprio

Oamenii de ştiinţă au numit o nouă specie de copac tropical după Leonardo DiCaprio

Uvariopsis dicaprio provine din pădurea Ebo, Camerun, potrivit unui comunicat de presă care anunţă arborele tropical,prima adăugire la lista de specii noi din 2022 de la RBG Kew.

Pădurile Ebo cuprind jumătate din zona-cheie de biodiversitate Yabassi, care este gazda a peste 40 de comunităţi locale şi casa gorilelor, a elefanţilor de pădure şi a cimpanzeilor, potrivit Key Biodiversity Areas.

În botanică, plantele sunt frecvent denumite după oamenii de ştiinţă care au dat dovadă de devotament faţă de un domeniu de cercetare.

DiCaprio a atras atenţia asupra Zonei cheie de biodiversitate Yabassi atunci când a fost ameninţată de o concesiune de exploatare forestieră, anul trecut.

"Pădurea Ebo din Camerun, şi toate animalele incredibile care trăiesc acolo, sunt în pericol. Printre acestea se numără elefanţii de pădure, gorilele, cimpanzeii şi multe altele. Haideţi să ajutăm #SaveEboForest", a spus actorul într-o postare publicată pe contul său verificat de Twitter în august 2020.

O lună mai târziu, guvernul camerunez a revocat concesiunea de exploatare forestieră.

"Am apreciat foarte mult sprijinul pe care Leo ni l-a oferit în campania de protejare a Ebo anul trecut, aşa că ni s-a părut potrivit să îl onorăm în acest fel, numind o specie unică după el", a declarat Martin Cheek, un om de ştiinţă de la RBG Kew care a fost implicat în cercetare.

"Dacă concesiunea de exploatare forestieră ar fi mers mai departe, am fi pierdut probabil această specie din cauza exploatării prin tăieri şi arderi, care urmează de obicei concesiunilor de exploatare forestieră".

Uvariopsis dicaprio este o specie pe cale de dispariţie, pentru că se află într-un habitat forestier neprotejat, expus la pericole, inclusiv la exploatare forestieră şi minerit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici