Oamenii frumoşi câştigă mai mulţi bani decât colegii lor mai puţin înzestraţi de natură

Persoanele atractive sunt mai populare, au mai mult succes şi câştigă mai mulţi bani decât colegii lor mai puţin înzestraţi de natură, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani publicat în Economic Psychology, informează dailymail.co.uk.

1 afișare
Imaginea articolului Oamenii frumoşi câştigă mai mulţi bani decât colegii lor mai puţin înzestraţi de natură

Oamenii frumoşi câştigă mai mulţi bani decât colegii lor mai puţin înzestraţi de natură

Diferenţa de salariu dintre o persoană atractivă şi una mai puţin dotată din punct de vedere fizic, cu aceeaşi pregătire, poate atinge 15%, potrivit autorilor acestui nou studiu, economiştii James Andreoni şi Ragan Petrie.

"Frumuseţea este considerată un bonus, chiar dacă persoanele frumoase contribuie, în medie, la fel de mult ca celelalte la realizarea proiectelor", indică Andreoni şi Petrie.

"Persoanele atractive câştigă mai mulţi bani decât cele de frumuseţe medie care, în schimb, câştigă un salariu mai mare decât angajaţii lipsiţi de atractivitate", continuă studiul.

Motivul acestui raţionament este unul superficial, respectiv credinţa că persoanele frumoase sunt mai cooperante şi mai serviabile decât cele mai puţin înzestrate de mama natură.

Cercetătorii au studiat trei grupuri de subiecţi, care au fost evaluaţi din punct de vedere al frumuseţii fizice în cadrul unui joc experimental. Evaluarea s-a făcut pe baza percepţiei generale a frumuseţii fizice.

38% dintre subiecţii atractivi au fost judecaţi ca fiind persoane serviabile, în comparaţie cu 18% din grupul persoanelor de frumuseţe medie şi doar 5% din grupul persoanelor lipsite de atractivitate.

Totuşi, persoanele lipsite de atractivitate au fost preferate celor frumoase, după ce participanţii la studiu au aflat că reprezentanţii primului grup sunt la fel de cooperanţi ca şi cei din al doilea grup.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici