Oasis şi Kings of Leon domină nominalizările la premiile NME (Video)

Trupele Oasis, Kings of Leon şi Vampire Weekend au obţinut cele mai multe nominalizări la premiile oferite anual de săptămânalul muzical NME, în urma voturilor publicului, distincţii care vor fi decernate pe 25 februarie, la Londra.

18 afișări
Imaginea articolului Oasis şi Kings of Leon domină nominalizările la premiile NME (Video)

Trupa Kings of Leon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupa britanică Oasis a fost nominalizată la şapte categorii de premii, inclusiv cele pentru "cel mai bun blog al unei trupe", "eroul anului" şi "cel mai bine îmbrăcat solist" (Noel Gallagher).

Trupa americană Kings of Leon a primit patru nominalizări - "cea mai bună trupă internaţională", "cea mai bună interpretare live", "cel mai bun cântec" şi "cel mai bun album".

Compatrioţii lor, membrii trupei Vampire Weekend, au primit tot patru nominalizări, la categoriile "cea mai bună trupă internaţională", "cea mai bună trupă debutantă", "cel mai bun cântec" şi "cel mai bun videoclip".

"Oasis şi ceilalţi artişti din Marea Britanie au parte de o competiţie puternică din partea verilor noştri din Statele Unite", a declarat Conor McNicholas, editorul-şef NME.

"Kings of Leon, MGMT şi Vampire Weekend dovedesc că scena muzicală americană «a luat foc în această perioadă»", a adăugat McNichols.

Printre celelalte grupuri americane care concurează pentru aceste premii, alături de Kings of Leon şi Vampire Weekend, se află The Killers, care este nominalizată la categoriile "cea mai bună trupă internaţională", "cea mai bună trupă live" şi "cel mai bun album", dar şi MGMT, nominalizată la categoriile "cea mai bună trupă internaţională", "cea mai bună trupă debutantă" şi "cel mai bun cântec".

De asemenea, preşedintele american Barack Obama concurează pentru premiul pentru eroul anului, iar la categoria "cel mai bine îmbrăcat solist", Alex Turner, solistul trupei Arctic Monkeys, concurează împotriva iubitei sale, prezentatoarea de televiziune Alexa Chung.

La categoria "cea mai bună trupă britanică" concurează:

Oasis,

Bloc Party,

Radiohead,

Muse şi

Last Shadow Puppets.

La categoria "cea mai bună trupă internaţională" au fost nominalizate trupele:

Kings of Leon,

The Killers,

MGMT,

Vampire Weekend şi

Crystal Castles.

Categoria "cea mai bună trupă live" îşi va desemna câştigătorul dintre trupele:

Radiohead,

Oasis,

The Killers,

Muse şi

Kings of Leon.

Cel mai bun album va fi ales dintre cele mai recente materiale discografice ale trupelor:

Kings of Leon,

The Killers,

Glasvegas,

Oasis şi

Bloc Party.

Titlul de cel mai bun cântec va fi atribuit uneia dintre piesele:

"A-Pubk" (Vampire Weekend),

"The Age Of The Understatement" (Last Shadow Puppets),

"Sex On Fire" (Kings of Leon),

"That's Not My Name" (The Ting Tings) şi

"Time To Pretend" (MGMT).

Citeşte şi:

Toate nominalizările la premiile NME

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici