Obama "repară lumea" într-un spot online

Amnesty International a lansat un videoclip online în care Barack Obama este prezentat vindecând lumea de toate problemele, obiectivul reclamei fiind acela de a atrage atenţia asupra sprijinului acordat de preşedintele american protecţiei drepturilor omului, informează Media Guardian.

8 afișări
Imaginea articolului Obama "repară lumea" într-un spot online

Obama "repară lumea" într-un spot online

Reclama online cu durata de două minute, intitulată "We don't expect the impossible", urmăreşte să capitalizeze sentimentul de speranţă şi de bunăvoinţă care se manifestă vizavi de administraţia lui Obama şi de sloganul său "Yes We Can", lansat înainte de învestitura de marţi.

Spotul online al Amnesty International, care foloseşte pentru banda sonoră vocea lui Patrick Steward, Căpitanul Picard din Star Trek, debutează cu figura lui Barack Obama, care se plimbă într-un parc flancat de consilieri şi personal de securitate.

Clipul foloseşte imagini editate şi efecte speciale pentru a prezenta o serie de chestiuni total implauzibile rezolvate de Obama în primele sale 100 de zile la conducerea Statelor Unite, cum ar fi dezamorsarea crizei economice internaţionale în chiar prima zi la Casa Albă, dar şi soluţionarea problemei încălzirii globale, instaurarea păcii pe plan internaţional şi realizarea unui scut global de protecţie împotriva meteoriţilor.

Prin vocea lui Patrick Stewart, Amnesty International precizează că nu se aşteaptă la "miracole", ci că vrea să vadă o serie de acţiuni concertate pentru soluţionarea mai multor probleme, cum ar fi un plan pentru închiderea centrului de detenţie şi a bazei militare de la Guanatanamo Bay, interzicerea torturii şi lansarea unei anchete privind abuzurile comise vizavi de respectarea drepturilor omului în cadrul războiului împotriva terorismului.

"Aşa cum arată clipul, noi nu cerem imposibilul de la Barack Obama, ci doar ca Statele Unite să se rupă de trecut şi să înceapă să lupte pentru respectarea drepturilor omului", a declarat Kate Allen, director al Amnesty International Marea Britanie.

Amnesty International a lansat reclama virală în cadrul acţiunii "100-day campaign",care urmăreşte să convingă publicul să semneze o petiţie online în care să menţioneze problemele relativ la respectarea drepturilor omului pe care se aşteaptă ca preşedintele Obama să le soluţioneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici