Obiecte care i-au aparţinut lui Robin Williams, vândute pentru o sumă mare de bani la licitaţie

Obiecte de artă, de recuzită şi personale ale actorului Robin Williams au fost vândute pentru 6,1 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's din New York (SUA), la patru ani de la moartea celebrului artist, potrivit indiatimes.com.

233 afișări
Imaginea articolului Obiecte care i-au aparţinut lui Robin Williams, vândute pentru o sumă mare de bani la licitaţie

Obiecte care i-au aparţinut lui Robin Williams, vândute pentru 6,1 milioane de dolari la licitaţie

Peste 2.000 de fani şi colecţionari din toată lumea s-au înregistrat pentru a licita pentru cele aproximativ 300 de obiecte care i-au aparţinut actorului şi celei de-a doua lui soţii, producătoarea de film Marsha Garces Williams, potrivit Sotheby's.

Cel mai mare preţ a fost obţinut de o lucrare a artistului elveţian Adolf Wolfli, "Der San Salvathor", adjudecată pentru 795.000 de dolari.

De asemenea, o acuarelă din filmul "Good Will Hunting" a fost vândută pentru 90.000 de dolari, iar lucrarea artistului Banksy "Happy Choppers", din 2006, a fost adjudecată pentru 735.000 de dolari.

Pentru rolul din filmul "Good Will Hunting" (1998), Williams a fost recompensat cu un premiu Oscar.

Acuarela a fost pictată de regizorul filmului, Gus Van Sant.

45 de ceasuri din colecţia personală a lui Williams au fost vândute pentru o sumă totală de 445.000 de dolari.

O parte din încasări vor reveni unor organizaţii susţinute de Robin Williams şi Marsha Garces - cei doi au fost căsătoriţi din 1989 până în 2010 -, precum The Juilliard School din New York, Wounded Warrior Project şi Challenged Athletes Foundation.

Robin Williams s-a sinucis la vârsta de 63 de ani, pe 11 august 2014, în locuinţa sa din localitatea Tiburon, în apropiere de San Francisco.

Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. Cea de-a treia sa soţie, Susan Schneider, a dezvăluit ulterior că actorul suferea de demenţă cu corpi Lewy, o maladie neurodegenerativă care afectează dispoziţia, sistemul locomotor şi provoacă halucinaţii.

Starul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici