Obiecte fetiş ale lui Michael Jackson, expuse la Londra

O colecţie de obiecte ce au aparţinut "regelui muzicii pop" Michael Jackson va fi expusă, începând de miercuri, la O2 Arena din Londra, în sala în care celebrul cântăreţ american ar fi trebuit să susţină o serie de 50 de concerte începând din 13 iulie.

195 afișări
Imaginea articolului Obiecte fetiş ale lui Michael Jackson, expuse la Londra

Obiecte fetiş ale lui Michael Jackson, expuse la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la celebra mănuşă albă cu paiete a cântăreţului la celebrul său automobil Rolls Royce, "Michael Jackson: expoziţia oficială" propune publicului peste 250 de obiecte ce provin din colecţia privată a starului.

"Nu mai avem concertul, nu mai avem omul, însă avem moştenirea lui şi acesta este lucrul pe care îl celebrăm", a subliniat curatorul expoziţiei, Robert Santelli.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente. La acea dată, starul american se afla în plină perioadă de repetiţii, la Los Angeles, unde pregătea seria de 50 de spectacole londoneze, grupate sub titlul "This Is It Tour", prezentat ca turneul de adio al muzicianului american.

Expoziţia acordă un loc de seamă articolelor vestimentare, bijuteriilor, trofeelor, instrumentelor muzicale, accesoriilor purtate pe scenă şi obiectelor devenite reprezentative, precum mănuşa albă cu paiete pe care starul american a purtat-o pentru prima oară în 1983.

Mai multe obiecte provenind din ferma Neverland din California sunt de asemenea expuse, precum poarta acestei proprietăţi şi automobilul Rolls Royce Phantom din 1967, în care megastarul obişnuia să se plimbe prin Los Angeles împreună cu buna lui prietenă, actriţa Elizabeth Taylor.

Fanii vor putea admira costumele pe care Michael Jackson urma să le poarte în timpul concertelor din cadrul turneului "This Is It", printre care se numără mai multe jachete cu paiete, mocasinii lui preferaţi cu monograma "MJ" şi costumele înspăimântătoare concepute pentru scenografia piesei "Thriller".

Inaugurarea expoziţiei, constituită în cea mai mare parte din obiecte ce provin din depozitele în care Michael Jackson îşi păstra costumele şi accesoriile, coincide cu lansarea oficială a filmului "This Is It", prezentat de producătorii lui drept "filmul-testament" al cântăreţului.

Fără să prezinte neapărat cronologia vieţii starului, această expoziţie pune în lumină diferite faţete ale cântăreţului, dansul, viaţa lui intimă, trofeele câştigate şi viziunea lui asupra lumii.

Miko Brando, fiul lui Marlon Brando şi totodată un bun prieten al lui Michael Jackson, care a participat la selecţia obiectelor expuse, a mărturisit că starul obişnuia "să păstreze aproape tot" şi că "nu voia să arunce nimic".

Această expoziţie va fi vernisată miercuri, la Londra, unde va rămâne deschisă pentru trei luni, urmând să fie prezentată apoi în alte două oraşe din afara Europei, ale căror nume nu au fost deocamdată dezvăluite. Biletele costă 16,5 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici