Ocolul Pământului pe motocicletă: Doi membri ai echipei Ro Quest vor trece prin 90 de ţări în patru ani

Motocicliştii Andrei Georgescu şi Bogdan Petre, membri ai echipei Ro Quest, vor porni într-o călătorie în jurul lumii - prin peste 90 de ţări, timp de patru ani - sâmbătă, din Capitală, intenţionând să promoveze campania "Condu cu prudenţă" în tot acest timp.

317 afișări
Imaginea articolului Ocolul Pământului pe motocicletă: Doi membri ai echipei Ro Quest vor trece prin 90 de ţări în patru ani

Ocolul Pământului pe motocicletă: Doi membri ai echipei Ro Quest vor trece prin 90 de ţări în patru ani

Cei doi vor străbate aproximativ 400.000 de kilometri pe motociclete, vor identifica şi filma particularităţi geografice, culturale, antropologice şi vor promova branduri şi produse româneşti în ţările vizitate. Georgescu şi Petre vor arăta oamenilor cum să rezolve anumite probleme stringente apelând la produsele tradiţionale româneşti, de exemplu, ţuica folosită ca dezinfectant în ţările sărace din Asia şi Africa sau plantele medicinale care cresc doar în România şi sunt folosite ca tratamente naturiste pentru diverse afecţiuni.

"În acest moment, România are o imagine destul de controversată la nivel mondial, iar prin această iniţiativă vrem să arătăm lumii o altă faţă a ţării noastre. Dincolo de tot ce s-a spus până acum despre România, noi credem cu putere în valorile tradiţionale ale acestei ţări. Va fi foarte interesant să interacţionăm cu români răspândiţi în toată lumea, să aflăm cum au ajuns acolo, ce tradiţii româneşti au păstrat şi ce obiceiuri locale au asimilat", spune Andrei Georgescu.

Costurile expediţiei se vor ridica la 500.000 euro/an, iar 2% din sumele provenite din sponsorizări, parteneriate şi donaţii va fi partea donată către victimele accidentelor rutiere din România.

În acelaşi timp, Ro Quest va lansa şi promova pe tot parcursul călătoriei campania de conştientizare socială "Condu cu prudenţă! - Viaţa şi siguranţa sunt mai valoroase decât adrenalina şi viteza" ("Drive safe! - Life and safety are more precious than adrenaline and speed"). În fiecare dintre ţările străbătute, Georgescu şi Petre vor organiza manifestaţii publice pentru a atrage atenţia asupra acestui fenomen care afectează milioane de vieţi la nivel mondial.

"După ce am văzut mulţi prieteni de-ai noştri răniţi sau chiar murind din cauza neatenţiei sau a pasiunii pentru viteză şi adrenalină, este extrem de important pentru noi să luptăm pentru prudenţa în trafic şi să îi facem pe oameni să înţeleagă că viaţa este mai importantă decât senzaţiile tari", a spus Bogdan Petre.

Mai mult decât atât, echipa Ro Quest va promova prin intermediul site-ului ei şi al partenerilor media lucruri şi întâmplări interesante şi neobişnuite din fiecare ţară şi cultură. "Vom încerca să descoperim elemente inedite şi nemaiauzite până acum în fiecare loc întâlnit sau persoană cu care vom interacţiona - o adevărată enciclopedie turistică pe două roţi", a mai spus Bogdan Petre.

Călătoria va începe sâmbătă, la ora 9.30, cu plecare din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, prima oprire programată fiind la Cernăuţi.

Prezenţi, marţi, la o conferinţă de presă, Petre şi Georgescu au spus, printre altele, că nu intenţionează să se întoarcă în ţară înainte să termine călătoria, în circa patru ani, decât dacă va fi neapărat nevoie. "Nu spun că această ruptură nu este grea. Acum două zile a trebuit să îmi dau câinele", a spus Andrei Georgescu, cei doi adăugând că şi-au vândut maşinile şi închiriat apartamentele.

Georgescu a mai spus că face şi alpinism, în timp ce Bogdan Petre este fost jucător de rugby şi amândoi au experienţă în condiţii dificile, neanticipând alte greutăţi decât în a nu găsi un loc unde să îşi poată amplasa cortul. De altfel, ei vor avea echipamentul necesar pentru a face camping pe unde trec, dar şi GPS, roaming şi telefonie mobilă prin satelit, pentru zonele fără semnal GSM.

Cei care doresc le pot face donaţii pe site, www.roquest.ro, primind în schimb tricoul expediţiei.

Andrei Georgescu şi Bogdan Petre au mai anunţat că dau o petrecere de rămas bun marţi seară, de la ora 20.00, în Music Hall, şi îi invită la o bere pe toţi cei care doresc să îi cunoască.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici