Ofertă de peste 400.000 de dolari, după ce şi-a scos viaţa la licitaţie

Ian Usher, un britanic devenit cetăţean australian, care a anunţat în martie că îşi scoate viaţa la licitaţie pe internet pentru a scăpa de vechile amintiri neplăcute, legate de un mariaj eşuat, a primit, în prima zi de licitaţie - care va dura o săptămână - o ofertă de peste 400.000 de dolari.

23 afișări
Imaginea articolului Ofertă de peste 400.000 de dolari, după ce şi-a scos viaţa la licitaţie

Ian Usher (Imagine: Mediafax/AFP)

Pentru a începe o nouă existenţă, bărbatul a scos la licitaţie, duminică, toate bunurile şi relaţiile sale, care au atras numeroase oferte de la cumpărători interesaţi de casa, locul de muncă sau prietenii acestuia.

Ian Usher, un britanic de 44 de ani stabilit în Australia, care a avut această idee după ce s-a despărţit de soţia sa, speră să adune astfel circa 500.000 de dolari australieni (477.00 de dolari americani).

Duminică, la puţin timp după debutul licitaţiei prevăzută să dureze şapte zile pe eBay, a fost lansată o primă ofertă de 300.100 de dolari. La sfârşitul după-amiezii, fuseseră depuse circa 40 de oferte, ultima atingând cifra de 650.000 de dolari australieni.

"Am deschis şampania la ora 15.00, când a fost depăşit pragul de 400.000 de dolari", a declarat Usher pentru agenţia de ştiri australiană AAP.

Usher, care locuieşte la Perth, i-a promis celui care va câştiga licitaţia că îi va prezenta amicii săi, îi va ceda casa lui în valoare de 420.000 de dolari australieni şi ocupaţiile sale. Câştigătorul îl va înlocui şi la slujba deţinută într-un magazin de covoare, iniţial pentru două săptămâni, şi pentru mai mult timp, dacă patronul este de acord.

Din viaţa trecută, Ian Usher nu vrea să păstreze decât paşaportul, portofelul şi hainele pe care le poartă. El a spus că nu este încă sigur de ce va face la finalul licitaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici