Oliţe-tron şi căni suflate cu aur, printre suvenirurile care marchează naşterea bebeluşului ducesei Catherine şi al prinţului William

Naşterea primului copil al prinţului William şi al ducesei Catherine, care va avea loc la mijlocul lunii iulie, va fi marcată în magazine printr-un număr impresionant de suveniruri şi articole pentru copii, printre care oliţe regale, tricouri şi căni pentru prinţi şi prinţese.

425 afișări
Imaginea articolului Oliţe-tron şi căni suflate cu aur, printre suvenirurile care marchează naşterea bebeluşului ducesei Catherine şi al prinţului William

Ducesa Catherine, Prinţul William (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un reprezentant al palatului St. James, reşedinţa oficială a prinţului William, a declarat că acesta şi soţia sa, ducesa Catherine, au aprobat oficial suvenirurile care vor marca festivităţile prilejuite de naşterea primului copil al cuplului regal, potrivit Daily Mail.

"Naşterea primului copil al ducesei şi ducelui ar trebui să fie un prilej de bucurie şi recunoaştem că există o lungă şi fericită istorie în ceea ce priveşte producţia de suveniruri care marchează diferite evenimente importante ale Casei Regale", a declarat un purtător de cuvânt al palatului regal, pentru Daily Telegraph.

Având în vedere că sarcina ducesei de Cambridge a fost anunţată anul trecut, o serie de produse care marchează naşterea primului copil al cuplului au fost lansate deja pe piaţă, de la căni de ceai şi prosoape pentru copii până la cărţi.

De asemenea, în momentul în care va fi anunţat numele copilului, şi mai multe suveniruri vor fi lansate pe piaţă.

Piesele cele mai dorite par a fi ceştile, vasele şi bolurile din ceramică, ale căror preţuri vor varia. Unele dintre ele vor fi foarte ieftine, în funcţie de materialul din care sunt fabricate, altele ajungând să coste câteva sute de lire sterline, fiind decorate cu foiţă de aur.

În prezent, casa de obiecte ceramice Stoke-on-Trent este în plină activitate. Modelele au fost deja create, iar olarii aşteaptă momentul în care copilul regal se va naşte, iar numele acestuia va fi, de asemenea, anunţat. Directorul executiv al Confederaţiei olarilor britanici, Laura Cohen, a subliniat modul în care colecţionarii străini, în special din ţări precum America şi Japonia, vor "vâna" obiectele de gen pe care le vor lansa în Marea Britanie. "Va fi un impuls binevenit pentru obiectele de ceramică din Marea Britanie, dar şi pentru producătorii de cadouri, fiind generate vânzări semnificative pentru companiile din Marea Britanie, dar şi din străinătate", a declarat aceasta.

"Producătorii din Marea Britanie se află într-o situaţie unică, aceea de a fabrica imediat după ce numele bebeluşului va fi anunţat, dar vor avea şi posibilitatea de a răspunde rapid comenzilor care se vor face în acea perioadă. Mulţi clienţi apreciază marca «fabricat în Anglia», mai ales în astfel de momente, când se sărbătoreşte un eveniment regal", a mai spus aceasta.

Magazinele pentru copii, inclusiv Mothercare şi Jo Jo Maman Bébé, vor avea, de asemenea, propriile colecţii regale de îmbrăcăminte pentru nou-născuţi, care vor avea sloganul "viitoarea prinţesă/ viitorul prinţ". Directorul executiv al Mothercare, Simon Calver, a declarat că nu încearcă să se îmbogăţească de pe urma colecţiei de haine cu prinţi şi prinţese. "Căutăm să sărbătorim evenimentul", a spus acesta.

Între timp, Fisher Price a lansat o oliţă regală care arată ca un "tron".

Suvenirurile oficiale care vor marca naşterea regală vor fi cele produse de Royal Collection Trust. În ultimii ani, organizaţia a elaborat elemente de înaltă calitate pentru a marca momentele istorice pentru monarhie.

Bebeluşul prinţului William şi al ducesei Catherine se va naşte la jumătatea lunii iulie. Pe 3 decembrie 2012, la peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa, Catherine, au anunţat că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă, de multe luni, de întregul regat.

William, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, s-a căsătorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, în cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmărită de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici