Oliver Stone: Marijuana este un dar de la Dumnezeu

Cineastul american Oliver Stone a vorbit cu multă sinceritate despre problemele pe care le-a avut în trecut cu drogurile, menţionând că a renunţat la antidepresive, dar a devenit un mare "fan" al pilulelor Ecstasy şi al marijuanei.

453 afișări
Imaginea articolului Oliver Stone: Marijuana este un dar de la Dumnezeu

Oliver Stone (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Regizorul filmelor "Născuţi asasini/ Natural Born Killers" şi "Plutonul/ Platoon" nu a fost niciodată timid atunci când a vorbit despre dependenţa lui de droguri din trecut, iar în acest interviu recent acordat publicaţiei The Hollywood Reporter a alcătuit o "listă" a drogurilor pe care le apreciază şi a celor pe care evită să le consume.

"Consider că marijuana este un dar de la Dumnezeu. California produce acum cea mai bună marijuana din lume. Am fumat toată viaţa marijuana, dar cu perioade de pauză. Nu pot să renunţ la marijuana. Nu sunt dependent. Pur şi simplu îmi place. Îmi place şi alcoolul", a spus cineastul american.

"M-am ţinut departe de cocaină, dar cred în LSD, mescalină, ciuperci (halucinogene, n.r.) şi ayahuasca. Aţi auzit vreodată de ayahuasca? E un suc foarte tare, obţinut din coaja arborelui de cauciuc. Ecstasy este minunat şi el", a adăugat Oliver Stone.

Există însă şi un medicament - eliberat pe baza reţetelor medicale - la care cineastul spune că a renunţat: antidepresivul Prozac.

"Am luat multe medicamente, dar asta nu e pentru mine. Nu mai sunt o persoană dependentă de Prozac. Am luat deja prea mult. Simt că trebuie să îţi confrunţi propria depresie, pe baze spirituale", a adăugat Oliver Stone.

Oliver Stone, un veteran al Războiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miză ideologică, fiind dublu câştigător al Oscarului, pentru regia filmelor "Plutonul" (1986) şi "Născut pe 4 iulie" (1989). Începând cu "JFK" până la "Născuţi asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film recent al său, intitulat "W", despre fostul preşedinte american George W. Bush, a fost lansat în 2008, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale americane. În "W", regizorul a construit intriga pe baza conflictului oedipian dintre preşedintele George W. Bush şi tatăl său, fostul preşedinte George H. W. Bush.

Sensibil faţă de destinul ţărilor în curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule în acest registru, printre care "Comandante" (2003) şi "În căutarea lui Fidel" (2006), consacrate preşedintelui cubanez Fidel Castro, dar şi "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrală.

În 2010, Oliver Stone a lansat "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule/ Wall Street: Money Never Sleeps", continuarea filmului său din 1987 "Wall Street".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici