Oliver Stone trece la comedie, cu un film despre George W. Bush

"W" nu este prima biografie a unui politician sau primul film controversat din cariera regizorului premiat cu Oscar Oliver Stone, însă ar putea fi prima comedie pe care o realizează.

16 afișări
Imaginea articolului Oliver Stone trece la comedie, cu un film despre George W. Bush

Oliver Stone trece la comedie, cu un film despre George W. Bush (Imagine: Mediafax Foto)

Cineastul american Oliver Stone, care a realizat deja biografia preşedintelui Richard Nixon, regizează în prezent "W", un film despre viaţa actualului preşedinte al Statelor Unite, George W. Bush. Filmul a stârnit deja controverse la Hollywood în legătură cu ce ar putea spune sau ce ar evita să spună Oliver Stone despre acest subiect.

Primele sale cuvinte despre film au fost: "Bush este amuzant".

"Acest film poate fi mai amuzant pentru că Bush este amuzant", a declarat Stone pentru ediţia de vineri a revistei Entertainment Weekly.

"Este ciudat şi tont şi se strâmbă tot timpul. Nu reprezintă ideea majorităţii despre preşedinte. Deci hai să ne amuzăm puţin pe tema asta", a spus Stone.

"W" include scene din viaţa lui Bush pe când avea 26 de ani şi îşi tampona maşina pe peluza părinţilor săi de la locuinţa din Washington, dar şi scene în care preşedintele Bush îi fură jucăuş o bomboană de mentă Secretarului de Stat Condoleezza Rice, potrivit publicaţiei Entertainment Weekly.

"Aduce cu filmele lui Capra, povestea unui tip care are foarte puţine talente în viaţă, dar are abilitatea să-şi vândă imaginea", a spus Stone despre biografia lui Bush.  

"W" nu va prezenta din nou lipsa de popularitate din ce în ce mai crescută cu care se confruntă preşedintele, ci va vorbi despre viaţa acestuia, umbrită de evenimente şi persoane mai mari ca importanţă decât el. Stone spune chiar că admiră unele dintre atributele preşedintelui

"Faptul că a reuşit să depăşească influenţa tatălui său şi greutatea numelui său - trebuie să admiri tenacitatea sa", a spus Stone.

Însă regizorul nu a reuşit să convingă niciun studio mare de la Hollywood să-i finanţeze filmul, astfel încât a apelat la resurse independente. El şi producătorii lui doresc să lanseze filmul înainte de alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, cel mai devreme în octombrie.

Actorul Josh Brolin va interpreta rolul lui Bush, în timp ce Elizabeth Banks va juca rolul primei doamne, Laura Bush. Din distribuţie mai fac parte James Cromwell (fostul preşedinte George H.W. Bush), Ellen Burstyn (fosta primă doamnă a Americii, Barbara Bush) şi Thandie Newton (Condoleezza Rice).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici