Ollie Johnston, creatorul lui "Pinocchio" şi al lui "Bambi", a murit

Americanul Ollie Johnston, ultimul membru al grupului de nouă artizani care a conceput lungmetrajele animate ale epocii de aur ale companiei Disney, precum "Pinocchio", "Peter Pan" şi "Bambi", a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat, marţi, studioul de producţie.

149 afișări
Imaginea articolului Ollie Johnston, creatorul lui "Pinocchio" şi al lui "Bambi", a murit

Ollie Johnston, creatorul lui "Pinocchio" şi al lui "Bambi", a murit (Imagine: www.disney.go.com)

Johnston a murit într-un azil de bătrâni din Sequim, statul Washington, nord-estul SUA, a precizat Disney.

Absolvent al unei Şcoli de Arte Frumoase din Los Angeles, Johnston a fost angajat de Walt Disney în 1935 pentru a realiza scurtmetraje animate.

Primul lungmetraj la care a lucrat este "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici", în 1937. Ulterior, lungmetrajele realizate de el au devenit opere clasice ale culturii copiilor: "Fantasia", "Cenuşăreasa", "Alice în ţara minunilor", "Frumoasa din Pădurea Adormită", "Cartea Junglei" etc.

Johnston, care a ieşit la pensie în 1978 şi a primit, în 2005, din partea preşedintelui SUA George W. Bush, Medalia naţională a artelor, cea mai prestigioasă recompensă artistică americană, era ultimul supravieţuitor dintr-un grup supranumit "Cei nouă bătrâni", cei mai importanţi desenatori ai studiourilor Disney din anii 1930, potrivit companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici