Omul-cameleon: Poate să dispară în orice peisaj - FOTO, VIDEO

Liu Bolin, un artist chinez, uimeşte lumea cu talentul său în camuflaj, reuşind să devină aproape invizibil în faţa unui raft de supermarket sau într-o pădure, informează dailymail.co.uk.

343 afișări
Imaginea articolului Omul-cameleon: Poate să dispară în orice peisaj - FOTO, VIDEO

(Imagine: www.dailymail.co.uk)

Chinezul apare în faţa unui raft cu băuturi într-un supermarket din Beijing, iar privitorilor le este destul de greu să îi distingă silueta printre sticlele de răcoritoare.

În altă imagine, artistul pare că face parte dintr-o imensă sculptură a unui dragon dintr-un parc.

Liu Bolin petrece ore în şir pentru a-şi perfecţiona poziţia în faţa obiectivelor unde pozează, iar doi asistenţi îî pictează hainele pentru a se camufla perfect.

Artistul declară că scopul muncii sale este acela de a arăta că orice om poate dispărea în peisajele de astăzi.

"Pictura mea de camuflaj a început după ce campusul de artă în care lucram a fost închis de guvernul chinez. Rezistenţa mea în faţa puterii guvernului m-a făcut să experimentez viaţa oamenilor fără statut social, fără loc de muncă, fără familie, fără venituri", declară Liu Bolin.

"În munca mea artistul se ascunde pentru a-şi recăpăta puterea şi pentru a se proteja", spune chinezul.

Artistul îşi promovează lucrările în jurul lumii de cinci ani, iar anul acesta va deschide o expoziţie la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici