Opera lui Kant, subiect de dispută aprigă între doi ruşi. Unul din ei a ajuns la spital, împuşcat

O dispută care a avut ca temă opera filosofului german Immanuel Kant a căpătat accente dramatice între doi ruşi, atunci când unul dintre ei a tras mai multe focuri de armă asupra interlocutorului său, rănindu-l în zona capului, a anunţat luni poliţia din Rostov-pe-Don, un oraş din sud-vestul Rusiei.

355 afișări
Imaginea articolului Opera lui Kant, subiect de dispută aprigă între doi ruşi. Unul din ei a ajuns la spital, împuşcat

Opera lui Kant, subiect de dispută aprigă între doi ruşi. Unul din ei a ajuns la spital, împuşcat

Întorcându-se acasă, seara târziu, victima acestui atac, un bărbat în vârstă de 28 de ani, s-a oprit la o băcănie pentru a cumpăra bere, informează AFP.

În timp ce stătea la coadă, el şi un alt bărbat, în vârstă de 26 de ani, "au început să se certe privind opera şi meritele lui Immanuel Kant", se afirmă în comunicatul poliţiei locale.

Încercând să determine care dintre ei era "cel mai mare admirator al filosofului german, cei doi au început să se bată".

Unul dintre ei a scos un pistol şi "a tras de mai multe ori" asupra interlocutorului său, înainte de a fugi.

Victima, rănită în zona capului, a fost spitalizată.

Potrivit Reuters, viaţa sa nu a fost pusă în pericol. Agresiunea a fost comisă cu gloanţe de cauciuc.

Agresorul a fost găsit la scurt timp după aceea de poliţie, care a deschis o anchetă, în care bărbatul este acuzat de "agresiune şi vătămare cu premeditare".

Immanuel Kant, autorul volumului "Critica raţiunii pure", s-a născut şi a trăit la Königsberg, actualul oraş Kaliningrad, o enclavă rusă aflată la porţile Uniunii Europene, între Polonia şi Lituania. Kant reprezintă o figură centrală în filosofia modernă. Potrivit Reuters, mulţi ruşi adoră să discute despre filosofie şi istorie, adeseori în timp ce consumă alcool, însă astfel de discuţii se sfârşesc foarte rar cu împuşcături.

În decembrie 2010, o ceartă pe tema existenţei lui Dumnezeu între patru ruşi, în stare de ebrietate după ce au băut un litru de alcool pur, s-a încheiat cu moartea a doi dintre ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici