Oposumul Heidi a greşit o singură predicţie legată de câştigătorii Oscarurilor

Oposumul femelă Heidi cu privirea încrucişată a greşit o singură dată când a prezis atribuirea Oscarurilor înaintea galei de duminică, desemnând "127 Hours" drept viitor câştigător al premiului pentru cel mai bun film.

119 afișări
Imaginea articolului Oposumul Heidi a greşit o singură predicţie legată de câştigătorii Oscarurilor

Oposumul Heidi a greşit o singură predicţie legată de câştigătorii Oscarurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Heidi, femela de oposum de la Grădina Zoologică din Leipzig care suferă de strabism, este celebră pentru prezicerile sale cu privire la câştigătorii premiilor Oscar, transmise în emisiunea "Jimmy Kimmel Live!" de postul american ABC.

Astfel, înainte de gala Oscar, micuţul marsupial era eliberat în fiecare zi într-o curte în care erau amplasate un rând de cinci statuete cu fotografiile celor cinci nominalizaţi în fiecare categorie. Câştigătorul trebuia să fie pe statueta pe care Heidi o atingea prima cu una dintre lăbuţele ei.

Heidi a prezis corect că Natalie Portman şi Colin Firth vor câştiga Oscarurile pentru cea mai bună actriţă şi, respectiv, cel mai bun actor, însă a ales "127 Hours" drept filmul câştigător, ceea ce era de altfel destul de improbabil. Oscarul pentru cel mai bun film a revenit în acest an peliculei britanice "Discursul regelui/ The King's Speech", filmul cu cele mai multe nominalizări, care a obţinut în total patru trofee din partea Academiei de film americane.

Heidi a încercat să dubleze succesul lui Paul, caracatiţa numită "oracolul" Cupei mondiale la fotbal din 2010, care a prezis corect rezultatul fiecărui meci al Germaniei, precum şi al finalei dintre Spania şi Olanda.

"Totul a decurs aşa cum fusese prevăzut", a spus purtătoarea de cuvânt a Grădinii Zoologice din Leipzig, Maria Saegebarth, privind apariţiile lui Heidi la televiziunea americană. "A stat atât cât a avut nevoie pentru a prezice câştigătorii, uneori a tras şi câte un pui de somn", a adăugat aceasta.

Veniturile obţinute din această operaţiune vor finanţa proiectele viitoare de dezvoltare ale Grădinii Zoologice din Leipzig, care va primi în plus o donaţie din partea postului ABC. O parte din încasările obţinute din vânzările de jucării din pluş "Heidi" va fi direcţionată către aceste proiecte.

Jucării de pluş reprezentând-o pe Heidi au fost incluse de organizatorii galei Oscarurilor în pungile de cadouri pe care le primesc nominalizaţii, prezentatorii şi alte vedete implicate în eveniment.

Heidi a devenit celebră în Germania după ce poza ei a apărut în tabloidul Bild, în decembrie anul trecut, dar a ajuns apoi la statutul de vedetă internaţională şi a câştigat 320.000 de admiratori pe Facebook.

La peste trei ani de la răsunătorul succes mediatic repurtat de ursul polar Knut de la Grădina zoologică din Berlin, femela de oposum Heidi, în vârstă de doi ani şi jumătate, urmează să îşi facă prima apariţie în public abia în luna iulie, la Leipzig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici