Organizatorii galei Oscar vor introduce un element-surpriză la categoria "cel mai bun film"

Categoria "cel mai bun film al anului" de la viitoarea ediţie a galei premiilor Oscar, decernate de Academia de film americană, va conţine un element-surpriză, au anunţat organizatorii.

191 afișări
Imaginea articolului Organizatorii galei Oscar vor introduce un element-surpriză la categoria "cel mai bun film"

Organizatorii galei Oscar vor introduce un element-surpriză la categoria "cel mai bun film" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, membrii Academiei de film americane au votat implementarea unui nou sistem de votare, care va face ca numărul filmelor ce vor fi nominalizate la această categorie să varieze între cinci şi zece, citaţi de bbc.co.uk

Numărul filmelor care vor concura pentru preţiosul trofeul va fi dezvăluit odată cu anunţarea nominalizărilor, în ianuarie 2012.

Membrii Academiei de film americane au declarat că noul sistem de votare introduce "un nou element de surpriză" în programul acestei gale. Directorii academiei au spus că au studiat cu atenţie tiparul după care s-a votat în anii precedenţi.

"A ieşit în evidenţă faptul că membrii Academiei au arătat cu regularitate o admiraţie puternică pentru mai mult de cinci filme", a declarat directorul executiv Bruce Davis. "O nominalizare la categoria cel mai bun film ar trebui să indice un merit extraordinar. Dacă există doar opt filme care merită cu adevărat această onoare într-un anumit an, atunci nu ar trebui să ne simţim obligaţi să rotunjim acel număr".

În opinia Academiei de film americane, dacă acest sistem ar fi fost în vigoare între anii 2001 şi 2008, înainte ca numărul peliculelor nominalizate la această categorie să fie mărit de la cinci la zece, atunci, în intervalul amintit, ar fi fost anumiţi ani în care ar fi putut să existe între cinci şi nouă filme nominalizate.

Luna trecută, presa internaţională a anunţat că membrii Academiei americane intenţionează să înlocuiască actualul sistem de votare - ce implică expedierea prin poştă a unor buletine tipărite - cu un sistem de votare online.

Cea de-a 84-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie 2012, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici