Oscar 2010: Vezi aici trailerele peliculelor nominalizate pentru "Cel mai bun film"

"The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a fost marele câştigător la cea de-a 82-a gală a Academiei de film americane, fiind recompensat cu şase premii Oscar, inclusiv pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film, în timp ce "Avatar", nominalizat la nouă categorii, a primit doar trei trofee.

42 afișări
Imaginea articolului Oscar 2010: Vezi aici trailerele peliculelor nominalizate pentru "Cel mai bun film"

Oscar 2010: Vezi aici trailerele peliculelor nominalizate pentru "Cel mai bun film" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"The Hurt Locker" a avut nouă nominalizări, a obţinut şase premii Oscar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original", "cel mai bun mixaj de sunet", "cel mai bun montaj de sunet", "cel mai bun montaj".

The hurt locker - trailer de pe tare.ro

Acţiunea filmului "The Blind Side" se desfăşoară în lumea fotbalului american. În această dramă Sandra Bullock joacă rolul soţiei dintr-o familie de albi care adoptă un tânăr de culoare pasionat de fotbal american.

Sandra Bullock a obţinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin pentru această peliculă.

Recompensată, sâmbătă, cu un premiu Zmeura de Aur - acordat celor mai proaste filme sau prestaţii actoriceşti -, ignorată de organizatorii premiilor Oscar, pentru care nu a fost niciodată nominalizată până în acest an, Sandra Bullock a fost favorita categoriei, cu rolul din "The Blind Side". Pentru acelaşi rol, Bullock, în vârstă de 45 de ani, a câştigat, în ianuarie, un premiu Globul de Aur.

The blind side - Trailer de pe tare.ro

Acţiunea filmului 3D "Avatar" se petrece cu 200 de ani în viitor. Jake (Sam Worthington) este implicat în dezvoltarea unei noi strategii de luptă pentru războiul dintre oameni şi o specie de extratereştri numiţi na'vi. Aceasta presupune amestecarea ADN-ului uman cu părţi din ADN-ul nativilor na'vi de pe planeta Pandora. Rezultatul? Avatarul astfel format este un om care are toate caracteristicile poporului na'vi şi care îi va putea învinge cu propriile arme. Misiunea lui Jake este să se infiltreze în comunitate şi să funcţioneze ca spion, adunând informaţii despre cultura, dar mai ales despre slăbiciunile duşmanilor.

Deşi este devotat misiunii şi o îmbrăţişează cu mult curaj, Jake va avea de înfruntat multe obstacole şi va fi nevoit să asiste la scene dure care îi vor schimba perspectiva asupra acestui război. Curând după ajungerea lui în mijlocul na'vi, este martorul unui masacru în masă al băştinaşilor, pus la cale de trupele din care el însuşi face parte. Astfel, Jake descoperă că în locul unor creaturi agresive şi însetate de sânge, na'vi sunt de fapt victime ale războiului, o societate pacifistă şi orientată spre muncă, al cărei echilibru este atacat de oameni. Jake decide că nu poate sta pe margine să se uite cum na'vi sunt exterminaţi şi se hotărăşte să treacă de partea lor. Cu ajutorul prinţesei Neytiri (Zoe Saldana) - de care se şi îndrăgosteşte -, reuşeşte să întoarcă lupta: să-i salveze pe na'vi de invazia oamenilor.

Avatar - Trailer de pe tare.ro

Clareece "Precious" Jones este o adolescentă analfabetă şi supraponderală în vârstă de 16 ani, care a crescut într-o zonă săracă din cartierul Harlem, abuzată fizic şi emoţional de mama sa, Mary (Mo'Nique), şi violată în repetate rânduri de tatăl său, cu care a rămas însărcinată de două ori. Mai mult, la un moment dat, află că este infectată cu virusul HIV. Fiind pe punctul de a da naştere celui de-al doilea copil şi fiind ameninţată cu exmatricularea din liceu, lui Precious i se oferă şansa de a intra într-un program educaţional alternativ. Astfel, adolescenta supusă până atunci la chinuri de neimaginat ajunge să cunoască iubirea şi respectul de sine.

Precious - Trailer de pe tare.ro

Acţiunea filmului SF "District 9" are în prin plan multe creaturi ciudate venite din alte lumi. În acest lungmetraj extratereştrii sunt ţinuţi prizonieri într-un lagăr de către oameni, generând astfel tensiuni între cele două specii.

District 9 - Trailer de pe tare.ro

"Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" este o comedie fantastică, violentă, a cărei acţiune se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Locotenentul Aldo Raine conduce un grup de soldaţi evrei, numiţi "The Basterds" (ticăloşii), care au un singur scop: răzbunarea împotriva naziştilor.

Ei o "adoptă" pe actriţa şi agenta sub acoperire Bridget von Hammersmark pentru o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea Reich.

inglorious basterds trailer de pe tare.ro

"Up" este un film de animaţie 3D produs de studioruile Pixar ce spune povestea lui Carl Fredricksen (voce - Ed Asner), un bărân de 78 de ani care şi-a dorit toată viaţa să viziteze tărâmurile mitice ale Africii de Sud. Când o nişte constructori plănuiesc să îl dea afară din propriul apartament, Carl, conştient că va rămâne fără casă, se gândeşte cum ar putea să-şi îndeplinească dorinţa de o viaţă. Astfel, bătrânul adună mii de baloane pe acoperişul blocului în care obişnuia să locuiască şi zboară către visul vieţii lui.

Călătoria are însă partea ei de imprevizibil, fiindcă alături de Carl se află un băieţel de 8 ani pe nume Russell (voce - Jordan Nagai), un adevărat explorator care îi va schimba şi cursul călătoriei, dar şi viaţa.

Up - trailer de pe tare.ro

"A Serious Man" prezintă povestea lui Larry Gopnik, un etnic evreu, profesor universitar de fizică, care simte că viaţa lui personală şi profesională se duc pe apa sâmbetei. După ce soţia lui, Judith, îl anunţă că vrea să divorţeze şi să se mute împreună cu colegul lui de serviciu, Sy Ableman.

"Up in the Air", de Jason Reitman, a primit titlul de cel mai bun film pe 2009 din partea National Board of Review of Motion Pictures, prima mare asociaţie care a deschis sezonul premiilor de dinaintea Oscarurilor.

În acest film, George Clooney joacă rolul unui răufăcător corporatist, obligat de împrejurări să îşi analizeze propria viaţă.

Up in the air - Trailer de pe tare.ro

Lungmetrajul "An Education", în regia lui Lone Scherfig, prezintă povestea maturizării unei adolescente dintr-o suburbie a Londrei anilor '60 şi a schimbărilor pe care viaţa ei le suferă după ce cunoaşte un playboy de două ori mai în vârstă decât ea".

An education - Trailer de pe tare.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici