OSCAR 2013: Situaţie inedită - cea mai tânără şi cea mai vârstnică actriţă, nominalizate pentru premii

Nominalizările la premiile OSCAR 2013 aduc o situaţie inedită, printre actriţele care au primit nominalizări numărându-se în acest an cea mai tânără şi cea mai vârstnică persoană.

727 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2013: Situaţie inedită - cea mai tânără şi cea mai vârstnică actriţă, nominalizate pentru premii

OSCAR 2013: Situaţie inedită - cea mai tânără şi cea mai vârstnică actriţă, nominalizate pentru premii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 85 de ani, franţuzoaica Emmanuelle Riva a devenit cea mai în vârstă actriţă nominalizată la Oscar, iar la polul opus se află Quvenzhane Wallis, care, la nouă ani, a devenit cea mai tânără actriţă nominalizată la acest trofeu - ea jucând în filmul pentru care este nominalizată, "Beasts of the Southern Wild", la vârsta de 6 ani.

10 ani este vârsta celei mai tinere actriţe care a obţinut vreodată un premiu Oscar - Tatum O'Neal, în 1974 -, iar 6 ani este vârsta celei mai tinere actriţe care a obţinut un premiu Oscar onorific: Shirley Temple, în 1935.

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles. Gala va fi prezentată de actorul Seth MacFarlane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici