Video OSCAR 2015: Cele mai bune şi cele mai proaste momente ale galei premiilor Academiei de film americane - VIDEO

Numărul muzical realizat de Neil Patrick Harris la începutul galei Oscar 2015, discursul lui John Legend, întâlnirea dintre Lady Gaga şi Julie Andrews sunt considerate printre cele mai bune momente ale celei de-a 87-a ediţii a premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

8056 afișări

Editorii site-ului billboard.com au întocmit o listă cu cele mai bune şi cele mai rele momente ale galei de decernare a premiilor Oscar, iar prezentatorul Neil Patrick Harris se află în ambele categorii.

Harris, în vârstă de 41 de ani, a prezentat pentru prima dată gala de decernare a premiilor Oscar, după ce a fost gazda, mai mulţi ani, a ceremoniilor de decernare a premiilor Emmy (pentru producţii de televiziune) şi Tony (pentru teatru).

Numărul muzical cu care a început gala premiilor Oscar din acest an, în care Neil Patrick Harris i-a avut ca parteneri pe Anna Kendrick şi Jack Black este unul dintre cele mai bune momente ale show-ului, lucru care nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere experienţa actorului în producţii de tip musical. Neil Patrick Harris a adus un omagiu celor 87 de ani de istorie a premiilor Oscar, într-un show spectaculos din punct de vedere vizual.

Poate cel mai emoţionant moment al serii a fost discursul susţinut de Patricia Arquette la primirea trofeului pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Vizibil emoţionată, vedeta a pledat pentru egalitatea femeilor în lumea divertismentului, iar discursul său a stârnit aplauze şi reacţii în sală.

Un alt moment impresionant a fost discursul de acceptare a premiului Oscar pentru cel mai bun cântec susţinut de John Legend şi Common, premiaţi pentru melodia "Glory" din filmul "Selma", de Ava DuVernay.

Presa de peste ocean a alocat spaţii mari controversei legate de lipsa filmului "Selma" de pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun actor şi cel mai bun regizor, dar pelicula a fost foarte bine reprezentată în cadrul galei de John Legend şi Common.

"Recent, John şi eu am avut şansa de cânta «Glory» live pe acelaşi pod pe care Martin Luther King a mărşăluit în urmă cu cincizeci de ani. Spiritul acestui pod transcende rasa, religia, orientarea sexuală, statutul social şi leagă un puşti din sudul oraşului Chicago de Franţa şi de Hong Kong", a spus Common.

Spectacolul oferit de cântăreaţa Lady Gaga s-a încheiat cu un alt moment considerat printre cele mai bune ale show-ului. Lady Gaga a adus un omagiu peliculei "Sunetul muzicii/ The sound of Music", lansat în urmă cu cincizeci de ani, interpretând o scurtă serie de cântece de pe coloana sonoră a acestui musical. La finalul micului spectacol, pe scenă a apărut Julie Andrews, protagonista filmului şi interpreta coloanei sonore originale. Andrews a îmbrăţişat-o pe Lady Gaga, vizibil surprinsă de prezenţa artistei pe scenă, în aplauzele publicului.

Momentul în care echipa din spatele melodiei "Everything Is Awesome", nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun cântec, a interpretat live piesa, pe scena de la Dolby Theatre, a fost unul dintre cele mai bune ale serii, Tegan & Sara reuşind să atragă de partea lor şi vedetele din public. Până la finalul cântecului şi Oprah Winfrey se mişca pe ritmul muzicii cu o statuetă Oscar realizată din piese Lego în mână.

La categoria cele mai proaste sau mai ciudate momente ale galei Oscar 2015 apare şi anul acest John Travolta care, după ce anul trecut a pronunţat greşit numele Idinei Menzel, de această dată, în timpul unui moment care trebuia să fie autoronic şi amuzant, a pipăit-o pe faţă pe actriţă. Momentul a fost reamintit publicului chiar înainte de finalul galei, când Neil Patrick Harris a precizat că mişcările mâinilor lui Travolta pe faţa lui Menzel vor fi un motiv de râs la ediţia din 2016 a premiilor Oscar. Idina Menzel a trecut cu bine peste comportamentul ciudat al lui Travolta, care are mari şanse să devină ţinta glumelor virale pe internet (meme, n.r).

Cea de-a 87-a ediţie a premiilor Oscar a fost criticată pentru omiterea actriţei Joan Rivers din lista de personalităţi care au decedat anul trecut şi cărora le-a fost acordat un moment "in memoriam". Excluderea lui Rivers vine la două săptămâni după ce, deşi a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album vorbit, actriţa a fost omisă şi din ceremonia in memoriam de la gala celor mai importante premii muzicale. Joan Rivers nu a fost niciodată nominalizată la un premiu Oscar, dar a fost actriţă şi o prezenţă obişnuită pe covorul roşu al celei mai importante seri a cinematografiei americane.

Spectacolele date de Adam Levine şi Rita Ora au trecut oarecum neobservate, comentează billboard.com. Cei doi artişti, care au cântat fiecare câte o piesă, nu au avut probleme în timpul spectacolului, dar energia şi distracţia emanate de interpretarea piesei "Everything Is Awesome" de pe coloana sonoră a filmui "Marea aventură Lego/ The Lego Movie" şi emoţia interpretării live a piesei "Glory", de către John Legend şi Common, i-au pus în umbră pe cei doi artişti.

Sincronizarea glumelor gazdei Neil Patrick Harris nu a fost deloc cea mai bună, mai comentează billboard.com. Harris a ales momente cam nepotrivite pentru a livra câte o glumă sau o replică amuzantă, cum au fost, de exemplu, referinţele la "lista sa de predicţii pentru Oscar" (o glumă despre momentele ciudate din timpul galei) imediat după ce Julianne Moore a susţinut un discurs emoţionant despre Alzheimer, sau glumele făcute imediat după discursuri serioase cu referire la suicid şi scleroza laterală amiotrofică.

Pe de altă parte, Neil Patrick Harris a fost vedeta unuia dintre cele mai amuzante momente din timpul galei, când a parodiat scene din filmele "Birdman" şi "Whiplash", alergând în chiloţi prin culise şi apărând pe scenă, în faţa publicului, în lenjerie intimă, spunând " a fi actor este o meserie nobilă".

Cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc duminică seară la Los Angeles, filmul "Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranţei/ Birdman", regizat de Alejandro Gonzalez Iñárritu, fiind marele câştigător al serii, primind premiul Oscar la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună imagine".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici