Oswald the Lucky Rabbit, predecesorul lui Mickey Mouse, prezentat în public, după 40 de ani

Oswald the Lucky Rabbit, unul dintre cele mai vechi desene realizate de Walt Disney, considerat un predecesor al personajului animat Mickey Mouse, a văzut din nou lumina zilei, fiind prezentat în premieră în public, după o pauză de aproape 40 de ani.

441 afișări
Imaginea articolului Oswald the Lucky Rabbit, predecesorul lui Mickey Mouse, prezentat în public, după 40 de ani

Oswald the Lucky Rabbit (Imagine: huffingtonpost.com)

O schiţă cu Oswald the Lucky Rabbit, datând din 1928, a fost scoasă din arhivele companiei Walt Disney şi expusă în public, în această săptămână, în cadrul evenimentului de prezentare oficială a "Epic Mickey 2: The Power of Two", un joc video de acţiune şi aventuri creat de grupul Disney pentru consolele Wii, PlayStation 3 şi Xbox 360, informează huffingtonpost.com.

Neastâmpăratul iepuraş Oswald a fost creat de Walt Disney înainte de apariţia lui Mickey Mouse, însă acest personaj a fost pierdut, în 1928, în urma unei dispute contractuale cu Universal Studios. Oswald s-a întors la studiourile Disney în 2006, când CEO-ul Bob Iger a intermediat un contract, prin care prezentatorul de emisiuni sportive Al Michaels s-a transferat de la televiziunea ABC, deţinută de Walt Disney Company, la postul NBC, deţinut de studiourile Universal. Prima apariţie a personajului Oswald după revenirea sa la Disney datează din 2010, când a putut fi văzut în jocul video "Epic Mickey", în care a interpretat rolul conducătorului unui regat uitat de multă vreme.

Cele mai multe dintre desenele cu Oswald realizate de Walt Disney au fost distruse, în principal din cauza lipsei spaţiului de depozitare, atunci când studiourile Disney s-au mutat într-un sediu nou, în Burbank, California, în anul 1939. Desenul cu Oswald ce a fost prezentat în această săptămână provine dintr-o cutie cu desene, descoperită în anii 1970 şi păstrată în arhivele Disney timp de 40 de ani.

Schiţa, realizată în creion pe o coală de hârtie, provine din scurtmetrajul animat din 1928 intitulat "Sky Scrappers". Desenul îl prezintă pe Oswald protejându-se cu o umbrelă de câteva cărămizi care cad din cer.

Jocul video "Epic Mickey 2: The Power of Two" a fost creat de compania Junction Point Studios şi a fost prezentat oficial în oraşul Austin din statul american Texas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici