Fotograful anului: Pablo Albarenga, omul care spune povestea celor mai vechi populaţii din lume

  • Uruguayanul Pablo Albarenga este fotograful anului la premiile Sony World
  • Proiectul său Seeds of Resistance este dedicat localnicilor care se opun distrugerii pădurii tropicale
  • În 2017 sute de liderii locali care s-au opus distrugerii naturii au fost ucişi
557 afișări
Imaginea articolului Fotograful anului: Pablo Albarenga, omul care spune povestea celor mai vechi populaţii din lume

Pablo Albarenga: Seeds of resistance

Ai văzut cum dispar zone întregi în faţa exploatării industriale sau agricole. Uruguayanul Pablo Albarenga a câştigat premiul Sony World Photography Award cu o serie de imagini dedicate celor care încearcă să salveze natura. Proiectul său Seeds of Resistance (Seminţele rezistenţei) este concentrat asupra localnicilor care se opun distrugerii pădurii tropicale.

Fotograful a alăturat imagini ale peisajului surprinse cu drona şi portrete ale celor care apără natura.

Albarenga a câştigat premiul pentru cel mai bun fotograf profesionist în 2020 în valoare de 25.000 de dolari şi a inaugurat secţiunea dedicată profesioniştilor din fotografia latino-americană în competiţia celor de la Sony. 

În 2017 nu mai puţin de 207 dintre liderii locali care s-au opus mineritului şi exploatărilor agricole ce ar fi distrus natura şi viaţa comunităţii au fost ucişi. 

Seria completă Seeds of Resistance poate fi văzută pe platforma Sony World https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/winners-galleries/2020/professional/uruguay-pablo-albarenga-seeds

„În ultimii patru sau cinci ani, am lucrat şi am spus povestea populaţiilor tradiţionale care luptă împotriva distrugerii naturii în America Latină. Am petrecut acest timp cu ei şi am învăţat de la ei că au o legătură complet diferită de a noastră cu natura. Noi ne bucurăm de fieare dată când ajungem în locuri noi şi nu prea suntem legaţi de pământul pe care ne-am născut. Populaţiile tradiţionale, în schimb, au o legătură complet diferită şi pădurea tropicală e ca un sistem de menţinere a vieţii care îi păstrează în viaţă. Pădurea tropicală e farmacia şi supermarketul lor, le oferă tot ce au nevoie”, a spus Pablo Albarenga.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici