Papa Francisc aprinde spiritele după ce a fost surprins refuzând pelerinilor sărutul inelului papal | VIDEO

Papa Francisc aprinde spiritele după ce a fost filmat refuzând amuzat pelerinilor care îngenunchează gestul de a-i săruta inelul papal.

2612 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc aprinde spiritele după ce a fost surprins refuzând pelerinilor sărutul inelului papal | VIDEO

Papa Francisc aprinde spiritele după ce a fost surprins refuzând pelerinilor sărutul inelului papal | VIDEO

Papa Francisc a vizitat luni un altar catolic din Loreto şi a fost surprins în imaginile filmate în timp ce îşi retrăgea în mod repetat mâna dreaptă în faţa celor care încercau să îi sărute inelul, relatează Reuters.

Imaginile au devenit virale iar gestul înaltului ierarh a intrat foarte repede în confruntarea dintre catolicii conservatori şi cei progresişti.

Papa Francisc, surprins refuzând pelerinilor sărutul inelului 

LifeSiteNews, o platformă online catolică conservatoare, care a criticat de mai multe ori poziţia Papei, a numit întâmlarea ”tulburătoare”, publicând o istorie a ceea ce se numeşte ”Inelul pescarului”, purtat de papă şi a semnificaţiei acestuia.

Un alt site, Rorate Caeli, preferat de tradiţionaliştii catolici, a transmis pe Twitter mesajul “Francisc, dacă nu vrei să fii Vicar al lui Hristos, pleacă de acolo!”.

Explicaţii pentru gestul suveranului pontif

În schimb biograful papal Austen Ivereigh a explicat gestul suveranului pontif: “Se asigură că interacţionează cu el nu cu un vestigiu sacu. El este Vicar al lui Hristos, nu un împărat roman”.

”Era şi vremea să dispară cu totul sărutul inelului episcopal. E ridicol şi nu are nimic de-a face cu tradiţia. E ceva împrumutat de la monarhii. Mare parte din fastul care îi înconjoară pe episcopi ar trebui să dispară”, a notat online şi preotul iezuit Russell Pollitt.

Vaticanul nu a dat o explicaţie oficială 

Mai mulţi observatori de la Vatican au remarcat faptul că nici Papa Benedict, predecesorul lui Francisc, considerat un simbol al conservatorilor, nici Ioan Paul II-lea nu agreau obiceiul sărutării mâinii, cel puţin atunci când era vorba de cozi lungi de credincioşi.

Vaticanul nu a dat o explicaţie oficială gestului făcut de Francisc, dar o sursă din apropierea papei a fost citat spunând că sărutul inelului papei ”uneori îi place, alteori, nu. E simplu”, ar fi spus acesta care este citat ca ”amuzat” de reacţiile apărute, notează Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici