Papagalul Julieta, în căutarea iubirii de 20 de ani. Dragoste imposibilă, dincolo de gratiile grădinii zoologice

  • Un papagal din specia Ara apare în fiecare zi la o grădină zoo din Rio de Janeiro
  • Biologii spun că pasărea îşi caută perechea pentru a se reproduce
  • Numele papagalului este Julieta, deşi biologii încă nu sunt siguri dacă este o femelă
444 afișări
Imaginea articolului Papagalul Julieta, în căutarea iubirii de 20 de ani. Dragoste imposibilă, dincolo de gratiile grădinii zoologice

Papagalul Julieta, în căutarea iubirii

Povestea lui Romeo şi a Julietei nu se potriveşte doar la oameni, ci şi la păsări.
 
De mai bine de 20 de ani, un exemplar rar de papagal tropical din specia Ara îşi face apariţia în fiecare zi la o grădină zoologică din Rio de Janeiro. Pasărea speră că va găsi tovarăşi care să-i ţină companie şi poate, cine ştie, chiar un partener pe viaţă.
 
Biologii i-au pus un nume simbolic, Julieta. Asta pentru că vizitatorii adoră ideea de poveste de dragoste interzisă, mai ales pentru că restul păsărilor se află în captivitate.
 
„Când aceste păsări îşi caută perechea pentru a se reproduce şi o găsesc, rămân cu acelaşi individ pe viaţă. Rămân împreună pentru întreaga lor viaţă. Noi spunem că monogamia se regăseşte şi la păsări”, explică Angelita Capobianco, biolog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici