Paradă cu elefanţi la Cluj-Napoca. Sute de oameni au asistat la spectacol - FOTO

Sute de persoane, majoritatea copii, au asistat, duminică, la o paradă cu doi elefanţi de la un circ din Germania, care a avut loc pe străzile unui cartier din Cluj-Napoca, cele două animale susţinând şi o mică demonstraţie pentru public.

507 afișări
Imaginea articolului Paradă cu elefanţi la Cluj-Napoca. Sute de oameni au asistat la spectacol - FOTO

Paradă cu elefanţi la Cluj-Napoca. Sute de oameni au asistat la spectacol (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Cei doi elefanţi, Rani şi Mandra, au fost aduşi într-un tir în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca, după care au pornit pe jos pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, unul în spatele celuilalt, parada fiind urmată de sute de persoane, majoritatea copii, care şi-au făcut poze cu animalele.

În timpul paradei, cei doi elefanţi au rupt câteva crengi din copacii aflaţi pe marginea carosabilului şi au mâncat frunzele.

Traficul rutier a fost blocat pe toată durata deplasării.

La sfârşitul paradei, cei doi elefanţi au susţinut o mică demonstraţie pentru publicul prezent şi s-au ridicat în două picioare sau au trecut unul peste celălalt.

Robert Gartner, reprezentant al Circului Gartner din Germania, a spus că cei doi elefanţi sunt în vârstă de 42 de ani şi se află la circ de 37 de ani.

"Cei doi elefanţi, Rani şi Mandra, au 42 de ani, sunt femele, şi sunt de 37 de ani la circul nostru. Am crescut cu ei. Sunt născuţi în Germania, într-o grădină zoologică. Au fost dresaţi de când erau pui, iar la circ vom face mai mult o prezentare pentru că sunt în vârstă şi nu mai pot să se ridice în două picioare, de exemplu, cum făceau mai demult. Un elefant trăieşte cam cât un om, până pe la 80 - 90 de ani, iar cel mai mult timp trăieşte la circ, unde se mişcă tot timpul, nu stă într-un singur loc ca într-o grădină zoologică. Aici, la circ, nu sunt legaţi, sunt liberi, iar în vagonul unde stau au căldură constantă, 25 de grade", a declarat Gartner.

El a afirmat că în fiecare oraş prin care trece circul şi au loc spectacole se organizează câte o paradă cu elefanţi pentru public şi copii.

Circul Gartner susţine spectacole la Expo Transilvania din Cluj-Napoca, în perioada 4 - 14 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici