Parada Lunar New Year de la Paris, anulată din cauza epidemiei cu noul coronavirus din China

Asociaţiile chineze din Paris au anulat parada Anul Nou Lunar din cauza epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat duminică primarul oraşului Anne Hidalgo, citată de Reuters.

209 afișări
Imaginea articolului Parada Lunar New Year de la Paris, anulată din cauza epidemiei cu noul coronavirus din China

Sursa: Profimedia Images

„M-am întâlnit cu comunitatea chineză din Paris. Sunt foarte îngrijoraţi şi au decis să anuleze parada care era programată să aibă loc în această după-amiază în Place de la Republique. Chiar nu au dispoziţia necesară să petreacă acum”, a declaratat Anne Hidalgo la radio Europa 1.

Şi oraşul Bordeaux din sud-vestul Franţei a anulat, sâmbătă, planurile pentru festivităţile Noului An Chinezesc pentru a reduce riscul infectării cu noul coronavirus şi în semn de susţinere faţă de victimile din China, a explicat primarul din Paris.

În acest moment au fost confirmate peste 2.000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56, potrivit datelor făcute publice duminică de autorităţile de la Beijing.

În Franţa, trei persoane au fost infectate, toţi cetăţeni de naţionalitate chineză. Doi sunt internaţi într-un spital din Paris, iar unul în Bordeaux.

De asemenea, Franţa intenţionează să îşi evacueze cetăţenii din oraşul Wuhan, închis după izbucnirea noului coronavirus, a relatat, sâmbătă, ziarul South China Morning Post, preluat de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici