Paramount, primul studio nord-american care ajunge la încasări de un miliard în 2009

Studiourile Paramount Pictures au depăşit pragul de un miliard de dolari din încasările realizate pe plan intern (America de Nord), odată cu debutul fulminant al celui de-al doilea opus din seria "Transformers", informează ScreenDaily.com.

11 afișări
Imaginea articolului Paramount, primul studio nord-american care ajunge la încasări de un miliard în 2009

Paramount, primul studio nord-american care ajunge la încasări de un miliard în 2009

La începutul acestei săptămâni, filmul cu roboţi "Transformers: Răzbunarea celor învinşi", a devenit al doilea film din istorie care ajunge cel mai rapid la încasări de 300 de milioane de dolari, după doar 14 zile de difuzare în sălile de cinematograf din America de Nord. Pe 7 iulie, încasările atrase de acest film au atins suma de 305,5 milioane de dolari.

Mult aclamatul "Star Trek: Un nou început", regizat de J. J. Abrams, a jucat şi el un rol important în această realizare a studiourilor Paramount, deoarece această peliculă a avut în 2009 încasări de peste 250,3 milioane de dolari.

Acesta este cel de-al treilea an consecutiv în care studiourile Paramount trec de pragul de un miliard de dolari din încasări înainte celorlalte studiouri concurente. Recordul a fost stabilit în 2008, când acest prag a fost depăşit pe 23 iunie.

"Acest an a fost marcat de două evenimente majore pentru studioul nostru: relansarea francizei «Star Trek», în regia lui J.J. Abrams şi extraordinara performanţă a celui de-al doilea film din seria «Transformers», regizat de Michael Bay. Aceste două proiecte au funcţionat minunat pentru noi în acest an şi suntem nerăbdători să vedem ce influenţă vor avea ele asupra industriei cinematografice din anii viitori", a declarat Brad Grey, preşedintele companiei Paramount.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici