Părerea lui Obama despre marii lideri. Putin, un baron politic, iar Erdogan, cordial

  • În “A Promised Land”, Obama vorbeşte despre întâlnirile sale cu marii lideri mondiali.
  • Sarkozy este enervant şi David Cameron nu este trecut prin viaţă.
  • Angela Merkel şi Recep Tayyip Erdogan s-au numărat printre preferaţii lui Obama.
6221 afișări
Imaginea articolului Părerea lui Obama despre marii lideri. Putin, un baron politic, iar Erdogan, cordial

Profimedia

În primul volum al memoriilor sale, fostul preşedinte american, Barak Obama, îi caracterizează pe unii dintre liderii mondiali.  Iată cine i-a făcut o impresie bună:

Erdogan este o persoană cordială, iar Angela Merkel o femeie foarte inteligentă. Aşa au rămas cei doi lideri europeni în memoria lui Obama. Fostul preşedinte şi-a lansat recent primul volum de memorii, în care vorbeşte despre călătoriile sale în jurul lumii şi întâlnirile cu liderii lumii.

În volumul “A promised Land”, Obama o descrie pe Angela Merkel ca fiind o femeie cinstită, corectă şi inteligentă. Fostul preşedinte mai spune că la început, cancelarul Germaniei a fost sceptic în privinţa discursurilor lui. 

”Nu m-am supărat, m-am gândit că probabil pentru un lider al Germaniei o aversiune faţă de demagogie era un lucru sănătos,” povestelte Obama.

Şi preşedintele Turciei s-a numărat printre cei care i-au lăsat o impresie bună.  Obama spune că Erdogan era cordial şi îi răspundea la solicitări, totuşi, acesta i-a creat nişte suspiciuni.

„Am avut impresia că angajamentul său faţă de democraţie şi statul de drept s-ar putea să dureze doar cât îl ajută să rămână la putere”

Vladimir Putin a rămas în amintirea lui Obama drept unul dintre baronii politici pe care i-a întâlnit în Chicago. “Duri, descurcăreţi, lipsiţi de sentiment, care vedeau mita, şantajul, frauda şi violenţa ca instrumente ale muncii”

„Duri, descurcăreţi, lipsiţi de sentimente, care ştiau ei ce ştiau, care nu ieşeau niciodată din sfera propriilor experienţe şi care vedeau patronajul, mita, şantajul, frauda şi violenţa ca instrumente legitime ale muncii lor.” 

Surprinzător sau nu, Nicolas Sarkozy i-a făcut cea mai proastă impresie lui Obama, deoarece fostul preşedinte francez este coleric. Mai mult, fostul preşedinte spune că era enervant, din cauză că gesticula prea mult.

„Discuţiile cu Sarkozy erau amuzante şi exasperante, mâinile lui într-o mişcare perpetuă, pieptul i se umfla ca la un cocoş, translatorul său personal era mereu lângă el pentru a-i oglindi cu frenezie fiecare gest şi intonaţie pe măsură ce discuţia aluneca de la linguşeli la ton ridicat şi apoi la adevărata perspectivă, niciodată abătându-se de la interesul său primar, nedeghizat, care era să fie în centrul acţiunii şi să îşi aroge meritele pentru orice era de arogat nişte merite”. 

Primul volum al memoriilor publicate în 18 noiembrie s-au vandut deja în număr record de 890 000 de exemplare în primele 24 de ore de la lansare. „A Promised Land” este aşteptat să fie de departe cel mai vândut volum de memorii din istorie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici