Parlamentul stinge lumina la 27 martie, în "Ora Pământului"

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, un memorandum intern prin care iluminatul festiv din Palatul Parlamentului va fi întrerupt timp de o oră, pe 27 martie, gest care va avea drept mesaj "nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice".

18 afișări
Imaginea articolului Parlamentul stinge lumina la 27 martie, în "Ora Pământului"

Parlamentul stinge lumina la 27 martie, în "Ora Pământului" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit memorandumului, pe 27 martie se va desfăşura la nivel mondial un eveniment menit să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra necesităţii protejării factorilor de mediu, menţionându-se faptul că, în România, manifestarea va fi patronată de Organizaţia Internaţională World Wide Fund for Nature.

Direcţia Tehnică va asigura întreruperea temporară a iluminatului din Palatul Parlamentului, în intervalul orar 20.30 - 21.30.

În 2007, autorităţile şi locuitorii oraşului australian Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală, peste două milioane de persoane participând la iniţiativă, prin stingerea luminilor şi deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul s-a numit "Earth Hour" ("Ora Pământului") şi a constituit un mesaj privind nevoia de acţiune în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie.

Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar în 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, 27 de oraşe mari ale lumii participând la eveniment. În 2009, sute de milioane de persoane din peste 4.000 de oraşe din 88 de ţări s-au alăturat iniţiativei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici