Pasion de Buena Vista - încă un spectacol al muzicii cubaneze care umple sălile la Bucureşti

Unul dintre cele mai noi proiecte muzicale cubaneze, Pasion de Buena Vista, a susţinut, marţi seară, un concert pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, în faţa a aproape 4.000 de spectatori, prezentând un show care a îmbinat muzica şi dansul cu ritmul exuberant al Havanei.

122 afișări
Imaginea articolului Pasion de Buena Vista - încă un spectacol al muzicii cubaneze care umple sălile la Bucureşti

Pasion de Buena Vista - încă un spectacol al muzicii cubaneze care umple sălile la Bucureşti (Imagine: Marius Vasilică/Mediafax Foto)

"În seara asta vrem să ne jucăm cu simţurile voastre", a anunţat, în deschiderea show-ului, maestrul de ceremonii al spectacolului. "Vrem să vă facem sângele să fiarbă", a spus el asemenea unei promisiuni, chemând în scenă, pe rând, trei dintre cele mai bune voci ale Cubei - "Los Companeros de Buena Vista" - Tomas Sanchez, Pachin Inocencio şi Maida Castaneda -, alături de cei 11 muzicieni ai grupului La Idea şi de cei opt dansatori din grupul Tropicana.

Spre deosebire de celelalte spectacole de muzică cubaneză prezentate în ultimii ani la Bucureşti sub emblema "Buena Vista", cu care publicul român era deja familiarizat, show-ul de marţi seară a fost unul în care dansatorii au reprezentat adevăratele vedete, aceştia aflându-se în prima linie şi surprinzând publicul cu interpretarea pasională a ritmurilor de son, salsa, rumba, mambo şi cha cha cha.

Dansurile exuberante, costumele extravagante şi piesele celebre precum "Chan Chan", "Qui Sas", "La Vida Es Un Carnaval", "Besame Mucho" şi "Santa Isabel" - cântecul preferat al lui Hemingway - au spus poveştile cubaneze aromate cu rom şi trabucuri Cohiba într-un spectacol de aproximativ două ore. În tot acest timp, publicul nu s-a sfiit să danseze pe ritmurile muzicienilor, între scaunele Sălii Palatului, ba apoi chiar şi pe scenă, alături de artişti, atunci când aceştia au invitat spectatorii să li se alăture.

Aflat pentru prima dată în România, proiectul Pasion de Buena Vista reuneşte nume de top ale muzicii cubaneze, precum Maida Castaneda - "rivala" celebrei Omara Portuondo - şi vechii "tovarăşi" ai lui Ibrahim Ferrer şi Compay Segundo - Tomas Sanchez şi Pachin Inocencio. Acestora li s-a alăturat mai tânăra generaţie de artişti, reprezentată de dansatorii de la Tropicana şi de muzicienii din trupa La Idea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici