Pentru a beneficia de efectele bune asupra inimii trebuie ca pastele să fie preparate dintr-un amestec de grâu dur şi făină integrală de orz. Aceasta din urmă conţine beta-glucan, o fibră care previne atacurile cardiace şi ajută la păstrarea sănătăţii sistemului cardio-vascular. Beta-glucanul stimulează apariţia unor noi vase de sânge, care sunt o formă naturală de by-pass în eventualitatea unui infarct.
Cercetătorii de la Universitatea din Pisa au făcut studiul pe şoareci de laborator, pe care i-au hrănit cu noul tip de paste. Cei cărora le-au fost introduse în dietă au trăit mai mult şi nu au avut probleme cardiace decât grupul de control, care a fost hrănit cu paste normale.
Mai mult, Vincenzo Lionetti, coordonatorul studiului, a declarat că este pentru prima dată când se observă că alimente funcţionale au rol de by-pass natural. Savantul este convins că introducându-se în alimentaţie acest nou tip de paste se poate evita tratamentul chirurgical.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI
Citeşte şi: Descoperirea ŞOCANTĂ făcută de cercetători în Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe Terra, la 11 km sub apă. Au…
Citeşte şi: Când trebuie să îşi scoţi MĂSEAUA de minte. Cum putem scăpa de durerea atroce şi ce complicaţii pot apărea
Citeşte şi: Brânza, cu rol de antibiotic natural. Care sunt cele mai sănătoase brânzeturi din lume, potrivit cercetătorilor
Citeşte şi: Noi reglementări pentru Facebook, Google şi Twitter. Ce urmăreşte legea propusă de Senatul SUA
Citeşte şi: AlphaGo Zero, program dezvoltat de DeepMind, a reuşit să înveţe singur să joace jocul Go
Citeşte şi: Adio plombe: Un medicament pentru Alzheimer poate stimula dinţii să se repare singuri în doar şase săptămâni
Citeşte şi: O zonă fascinantă care a stat ascunsă timp de 120.000 de ani, descoperită sub aisbergul masiv din Antarctica