Patricia Kaas: Piaf este o şcoală a emoţiei. Exprim ceea ce sunt şi prin cântecele lui Edith Piaf

Artista Patricia Kaas a declarat, luni, la Cluj-Napoca, unde va susţine un concert-tribut dedicat lui Edith Piaf, că reuşeşte să exprime ceea ce este şi prin cântecele acesteia, adăugând că "Piaf este o şcoală a emoţiei".

229 afișări
Imaginea articolului Patricia Kaas: Piaf este o şcoală a emoţiei. Exprim ceea ce sunt şi prin cântecele lui Edith Piaf

Patricia Kaas: Piaf este o şcoală a emoţiei. Exprim ceea ce sunt şi prin cântecele lui Edith Piaf

Patricia Kaas a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că la concertul pe care îl va susţine în cursul serii la Sala Sporturilor din municipiu va interpreta doar melodii cântate de Edith Piaf, turneul fiind un omagiu adus artistei.

"Voi cânta doar cântece ale lui Piaf, este un turneu, un concert «Kaas chante Piaf», un omagiu, oamenii înţeleg că am venit să cânt Piaf, titlul concertului este unul elocvent. Am avut 88 de concerte din acest turneu şi publicul nu mi-a cerut să cânt cântecele mele, eu cred că oamenii înţeleg. Chiar dacă şi-ar dori să audă cântecele mele, eu reuşesc să exprim ceea ce sunt şi prin cântecele lui Edith Piaf. Ar fi ciudat să cânt cântecele mele într-un concert omagiu", a spus Patricia Kaas.

Artista a spus că până acum a avut experienţe frumoase la concertele din România.

"Experienţe foarte frumoase, experienţa în România, au fost întâlniri superbe cu un public generos, la cele două concerte susţinute până acum. Au fost spectaculoase, oameni primitori, generoşi, puţin cam cald în sală, dar atmosfera minunată. Am venit la Cluj pentru că este o cerere, este un spectacol, nu doar un concert, sunt o persoană curioasă şi mi-am dorit să vin la Cluj", a afirmat Kaas.

Patricia Kaas a explicat de ce a decis să facă un concert-omagiu pentru Edith Piaf.

"Chiar dacă cânt cântecele lui Edit Piaf, am pus o amprentă personală în spectacol, ceea ce am resimţit eu de-a lungul vieţii, cu bucurii şi cu tristeţi, experienţa mea personală este prezentă în acest spectacol. Am auzit «La vie en rose» la 11 ani şi mi-a plăcut foarte mult. Când am ajuns la Paris, am fost comparată cu Piaf şi am început să fiu şi mai curioasă. Piaf este o şcoală a emoţiei, m-a învăţat să exprim ceea ce simt în cântec. Nu mi-am dorit să copiez stilul ei, am descoperit-o ca pe o femeie care trăia viaţa la extrem, iubea viaţa, era o luptătoare, avea multă energie, era în acelaşi timp şi fragilă. Oamenii pe care i-am întâlnit şi care au cunoscut-o spun că era o femeie plină de viaţă, pasională, se temea de plictiseală şi căuta tot timpul ceva nou. Când o relaţie devenea normală, se temea că va deveni plictisitoare şi îi punea capăt, acestea sunt sentimentele pe care le exprima ea prin cântecele sale. Eu mă aseamăn puţin cu Edit Piaf, dar poate nu din punctul de vedere al relaţiilor amoroase, poate mă voi identifica cu ea pe parcursul acestui turneu. Nici mie nu îmi place plictiseala, nu îmi place să intervină plictiseala, caut tot timpul ceva care să mă surprindă", a spus Patricia Kaas.

Întrebată de jurnalişti dacă, în urma relaţiei cu un român, ar putea să locuiască în România, Patricia Kaas a spus că este curioasă să descopere această ţară din care a văzut doar aeroporturi şi săli de concerte.

"Viaţa va decide, nu ştiu. Eu sunt ca vântul, vin şi plec. În România, ar trebui să stau mai mult pentru a înţelege, descoperi ţara. Cunosc aeroporturi, săli de concerte, nu am vizitat România, nu pot să mă exprim. M-am întâlnit cu domnul Truică şi am vrut să ştiu dacă i-a plăcut concertul meu", a spus Patricia Kaas.

Întrebată dacă are regrete în viaţă, apropo de cântecul "Non, je ne regrette rien!", artista a răspuns că preferă să facă lucruri chiar dacă nu îi ies, decât să nu facă şi să regrete ulterior.

"În viaţă facem alegeri, toate alegerile pe care le-am făcut, lucrurile care le-am ales în viaţă m-au ajutat să mă dezvolt, prefer să încerc să fac ceva, chiar dacă nu îmi iese, decât să regret ulterior că nu am făcut acel lucru. Şi eu m-am bucurat de tot ceea ce a fost şi este în viaţa mea, bun sau rău. Dacă e să exprim un regret, acesta este că nu am avut mai mult timp părinţii mei alături de mine", a mai spus artista.

Patricia Kaas va cânta, luni seară, la Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, într-un concert-tribut dedicat celebrei Édith Piaf. Evenimentul este organizat de TIFF Events şi face parte din turneul mondial "Kaas chante Piaf", care a inclus săli de spectacole celebre precum Royal Albert Hall din Londra sau Carnegie Hall din New York. Clujenii vor putea asculta în interpretarea proprie a Patriciei Kaas melodii de Édith Piaf devenite celebre, precum "Milord", "Padam Padam" şi "Non, je ne regrette rien!". Ele fac parte din cel mai recent album al Patriciei Kaas, care reinterpretează astfel cântece care i-au marcat copilăria şi au convins-o să se dedice unei cariere muzicale. Spectatorii o vor putea descoperi însă pe Patricia Kaas şi în noi ipostaze, în timpul unor momente inedite de poezie şi actorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici