Patricia Kaas va reprezenta Franţa la Eurovision (Video)

Societatea naţională France Télévisions a desemnat-o pe cântăreaţa Patricia Kaas să reprezinte Franţa la concursul Eurovision, ce va avea loc pe 16 mai, la Moscova, preferând să aleagă o valoare sigură în acest an, informează leparisien.fr.

94 afișări
Imaginea articolului Patricia Kaas va reprezenta Franţa la Eurovision (Video)

Patricia Kaas va reprezenta Franţa la Eurovision

Anul 2009 marchează, totodată, revenirea Patriciei Kaas pe scenă, după o pauză de trei ani, odată cu lansarea noului ei album, "Kabaret". Participarea la eveniment reprezintă o dublă lovitură de imagine pentru "la Mademoiselle qui chante le blues", care s-a asociat acestui eveniment pentru "a da o notă excepţională reprezentării Franţei pe cea mai mare scenă a cântecului european", se afirmă într-un comunicat al postului France 3.

Postul France 3 va transmite în direct concursul Eurovision în Franţa şi a reamintit telespectatorilor că evenimentul va fi urmărit de peste 160 de milioane de persoane, din ţările aflate în competiţie. În privinţa alegerii cântecului ce va fi interpretat la Eurovision, Patricia Kaas îl va anunţa ea însăşi pe 9 februarie, la Paris, într-o conferinţă de presă.

Patricia Kaas, născută pe 5 decembrie 1966, în oraşul Forbach, este una dintre cele mai de succes cântăreţe franceze din lume. Din punct de vedere al stilului, muzica ei nu se încadrează în genul şansonetelor franţuzeşti clasice, fiind un amestec de pop, jazz şi şansonete. Kass a vândut peste 16 milioane de discuri pe plan mondial.

Concursul Eurovision se va desfăşura la Complexul Sportiv Olympiisky din Moscova. Costurile de pregătire şi organizare a competiţiei în capitala rusă se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).

Anul trecut, România a fost reprezentată la Eurovision de Nico şi Vlad Miriţă, care au participat în concurs cu piesa "Pe o margine de lume", clasându-se pe locul 20 din 25. Câştigătorul competiţiei a fost rusul Dima Bilan, care a evoluat alături de violonistul Edvin Marton şi de patinatorul Evgheni Pluşenko.

Citeşte şi:

Primii şase finalişti pentru Eurovision 2009 (Galerie Video)

Vezi aici finaliştii selecţiei naţionale a Eurovision (Galerie Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici