Patricia Kaas va susţine, în premieră, la Cluj-Napoca, un concert-tribut Edith Piaf

Cântăreaţa Patricia Kaas va susţine, în premieră la Cluj-Napoca, un concert-eveniment, organizat de TIFF Events, care va avea loc în 24 iunie şi care face parte din turneul mondial prin care artista îi aduce un tribut lui Édith Piaf.

1584 afișări
Imaginea articolului Patricia Kaas va susţine, în premieră, la Cluj-Napoca, un concert-tribut Edith Piaf

Patricia Kaas va susţine, în premieră, la Cluj-Napoca, un concert-tribut Édith Piaf (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de TIFF Events - organizatorul evenimentului, Patricia Kaas va susţine, în 24 iunie, de la ora 20.30, un concert la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca.

Patricia Kaas va aduce în faţa clujenilor cântece faimoase precum "Milord", "Padam Padam" şi "Non, je ne regrette rien!", care fac parte dintr-un album unic, prin care Patricia Kaas marchează împlinirea a 50 de ani de la moartea artistei care i-a marcat copilăria, Édith Piaf.

Intitulat "Kaas chante Piaf" ("Kaas cântă Piaf"), albumul cuprinde 21 de melodii şi s-a vândut în peste 16 milioane de exemplare în 47 de ţări, fiind o colecţie care "aduce profunzime şi nuanţe" muzicii lui Piaf, o experienţă care trezeşte emoţii profunde şi care a încântat audienţe din întreaga lume.

La concertul de la Cluj-Napoca, decorul va recrea atmosfera Parisului postbelic şi vor fi proiecţii video cu imagini inedite din viaţa artistei care a marcat cursul muzicii franceze în prima jumătate a secolului trecut.

"Cluj-Napoca este un oraş care merită să găzduiască mult mai multe evenimente de calibru, fie că vorbim de festivaluri, concerte sau conferinţe. Cu 12 ani în urmă, am organizat prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) cu credinţa că va putea deveni, în timp, un brand al Clujului. Astăzi, suntem la fel de convinşi că le vom putea oferi clujenilor surprize plăcute şi în restul anului, nu doar în timpul festivalului. Un concert Patricia Kaas este un eveniment extraordinar în sine, pentru că vorbim de un artist internaţional de prim rang, dar anul acesta în particular este un prilej deosebit, pentru că show-ul ei este o reverenţă sublimă în faţa unei alte mari voci: Édith Piaf", a declarat Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

Patricia Kaas va fi acompaniată pe scenă de trei instrumentişti: un violonist, un pianist şi un DJ, pe care artista îl numeşte "un adevărat dirijor de orchestră virtuală". Spectatorii o vor vedea pe Patricia Kaas şi în ipostaze noi, în timpul unor momente inedite de actorie sau poezie.

"Interpretez cântecele acestea în maniera mea, investind emoţiile şi amintindu-mi de dramele mele. Mi le-am imaginat ca un omagiu pentru Édith Piaf, dar nu am dorit pur şi simplu să reiau melodiile ei; am vrut ca aranjamentele muzicale să fie la înălţimea acestei mari artiste şi a vieţii ei", spune Patricia Kaas.

Aranjamentele au fost realizate de compozitorul Abel Korzeniowski, nominalizat la Globul de Aur şi unul din numele tot mai cunoscute în domeniul muzicii de film.

Concertul "Kaas cântă Piaf" a fost prezentat, până în prezent, pe unele din cele mai mari scene ale lumii, inclusive Royal Albert Hall din Londra sau Carnegie Hall, New York. Turneul va continua până la finalul anului 2013 în alte mari oraşe ale lumii.

Patricia Kaas a crescut ascultând muzica lui Édith Piaf, aceasta fiind chiar inspiraţia care a determinat-o să se lanseze la rândul ei în lumea muzicii. Succesul nu a întârziat să apară: ea a fost răsplătită cu premiul "Victoire de la Musique" şi numită "descoperirea anului" pentru una din primele ei melodii, "D’Allemagne", în 1988. Fiecare din următorii patru ani a însemnat noi premii pentru artista al cărei nume a început să fie sinonim cu muzica franceză de bună calitate.

Biletele pentru evenimentul de la Sala Sporturilor vor costa între 100 şi 350 de lei şi vor fi puse în vânzare la mijlocul lunii februarie. Mai multe informaţii despre eveniment vor fi disponibile pe site-ul www.tiff.ro şi pe pagina de Facebook a Casei TIFF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici