Paul McCartney, printre autorii cărţii "Sus, printre nori", lansată de editura Nemi

Paul McCartney, fost component al trupei Beatles, a semnat, alături de Geoff Dunbar şi Philip Ardagh, cartea pentru copii "Sus, printre nori/ High in the clouds", a cărei primă ediţie s-a vândut în Marea Britanie în 500.000 de exemplare şi care a apărut în librăriile româneşti la editura Nemi.

196 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney, printre autorii cărţii "Sus, printre nori", lansată de editura Nemi

Paul McCartney, printre autorii cărţii "Sus, printre nori", lansată de editura Nemi (Imagine: Mediafax Foto)

"Sus, printre nori" este povestea Ritei, o veveriţă nevoită să îşi părăsească casa, Ţinutul Pădurii, distrus acum de planurile de dezvoltare ale diabolicei Greta. Rita făgăduieşte mamei sale că va găsi fabuloasa insulă Animalia, locul unde se spune că toate animalele trăiesc în libertate, fără nicio grijă. Ajutată de Brosco, broscoiul care zboară într-un balon cu aer cald, de Valentina, curajoasa veveriţă roşcată, şi de Şobo, rozătorul familiarizat cu ameninţările oraşului, Rita transformă cautarea personală într-un plan grandios de eliberare a tuturor animalelor înrobite, potrivit comunicatului editurii.

"Adevăratul caracter al omului se poate vedea din felul în care se poartă cu animalele, fraţii lui de pe planeta Pământ. Ani în şir am lucrat la această poveste şi la creionarea acestor personaje, iar acum am în sfârşit prilejul de a le vedea transpuse într-o poveste minunată", spune Paul McCartney.

Paul McCartney, fascinat de lumea poveştilor copilăriei, a păstrat vie, de-a lungul timpului, dragostea pentru poveştile clasice Disney. Acesta a realizat filme de animaţie în colaborare cu Geoff Dunbar.

Recunoscut ca un simbol al secolului 20, McCartney a înregistrat 29 de single-uri clasate pe locul întâi în topurile din Statele Unite, dintre care 20 interpretate de The Beatles, iar restul interpretate fie de formaţia Wings sau ca artist solo. Paul McCartney a produs şi coprodus de 50 de piese de top 10.

Geoff Dunbar, artistul care a creat ilustraţiile cărţii, este unul dintre cei mai buni regizori de animaţie. Printre numeroasele premii de film şi televiziune primite, Geoff se bucură de două premii BAFTA, un premiu Palme d’Or la Cannes, Ursul de Aur la Berlin, Grand Prix, la Ottawa şi La Spiga d’Ore, la Valladolid.

Philip Ardagh a scris peste şaizeci de cărţi pentru copii, multe dintre ele fiind traduse în prezent în peste douăzeci şi cinci de ţări.

Editura Nemi, diminutiv al brandului Nemira, a fost înfiinţată în 2007 şi este dedicată producţiei de carte pentru copiii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici