Paul McCartney va fi onorat pentru întreaga carieră la Brit Awards 2008

Cântăreţul britanic Paul McCartney, fost membru al trupei Beatles, va fi recompensat cu premiul Outstanding Contribution to Music la gala Brit Awards 2008, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea muzicii pop-rock, informează The Sun.

1 afișare
Imaginea articolului Paul McCartney va fi onorat pentru întreaga carieră la Brit Awards 2008

Paul McCartney va fi onorat pentru întreaga carieră la Brit Awards 2008

Sir Paul McCartney calcă astfel pe urmele unor mari artişti precum Oasis, Paul Weller, sir Bob Geldof, John Lennon, colegul său din trupa Beatles, şi Sting, care au fost recompensaţi cu prestigiosul premiu, votat de reprezentanţi ai industriei muzicale.

În 1977, trupa Beatles a primit premiile pentru cel mai bun grup, cel mai bun album şi pentru contribuţia la dezvoltarea muzicii internaţionale, la gala Brit Awards.

Recunoscut ca un simbol al secolului al XX-lea, Paul McCartney a fost inclus în Guinness Book după ce a stabilit recordul de cel mai de succes compozitor din istoria muzicii. Cele mai cunoscute cântece ale formaţiei Beatles au fost scrise de Paul, printre acestea numărându-se "Can't Buy Me Love", "Yesterday", "Hello Goodbye", "Hey Jude" şi "Let It Be".

Paul McCartney mai este deţinătorul unor recorduri mondiale: peste 184.000 de mii de oameni au participat la concertul de la Rio de Janeiro din aprilie 1990, a vândut peste 20.000 de bilete în doar opt minute, pentru concertul din Sydney din 1993, a compus cea mai celebră piesă din toate timpurile, "Yesterday", care a avut, până în prezent, numai la posturile de radio din SUA, peste 6 milioane de difuzări.

Paul McCartney este unul dintre cei mai bogaţi cântăreţi din istorie, cu o avere estimată la un miliard de dolari.

În 1997, fostul membru Beatles a primit titlul de cavaler din partea Coroanei britanice, iar în 1999 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca artist solo.

Ceremonia de decernare a Brit Awards, care va avea loc la Earl's Court, în Londra, va fi prezentată de cuplul de staruri Ozzy  şi Sharon Osbourne.

Gala Brit Awards va avea loc pe 20 februarie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici