Pavarotti a făcut playback în ultimul său concert

Tenorul Luciano Pavarotti, care a murit în septembrie, anul trecut, a făcut playback în ultimul său concert, susţinut la Olimpiada de iarnă de la Torino (2006), deşi recitalul a fost prezentat ca spectacol live, informează BBC.

177 afișări
Imaginea articolului Pavarotti a făcut playback în ultimul său concert

Pavarotti a făcut playback în ultimul său concert (Imagine: Mediafax Foto)

Dirijorul Leone Magiera a dezvăluit că melodia "Nessun Dorma" a fost înregistrată pentru că o interpretare live "ar fi fost prea periculoasă".

Pavarotti a avut dureri mari cu multe luni înainte de a fi diagnosticat cu un cancer la pancreas, în vara anului 2006.

Magiera a spus: "Orchestra a pretins că interpretează, eu am pretins că dirijez, iar Luciano a pretins că interpretează". "A ieşit frumos, nimeni nu şi-a dat seama de trucul tehnic", a adăugat acesta.

Mărturisirea a fost făcută în cartea lui Magiera, "Pavarotti Visto Da Vicino" (Pavarotti văzut de aproape), care a fost publicată luna trecută.

Pavarotti - cu care dirijorul a colaborat mulţi ani - a înregistrat faimoasa arie din "Turandot" de Puccini în locuinţa sa de la Modena, iar orchestra a înregistrat cântecul separat.

Terri Robson, fostul manager al lui Pavarotti, a declarat că decizia de "a face playback a fost luată pentru că evenimentul se desfăşura afară, unde era foarte frig".

Luciano Pavarotti a murit din cauza unui cancer la pancreas, la vârsta de 71 de ani, pe 6 septembrie, la Modena.

Pavarotti şi-a proiectat vocea de tenor dincolo de scena tradiţională de operă, popularizând arta lirică pe stadioane pline de spectatori, alături de tovarăşii săi de breaslă Placido Domingo şi José Carreras. Pavarotti a reuşit să dinamiteze imaginea clasică a cântăreţului liric, formând duete inedite cu staruri rock, pop sau soul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici