Pe pârtie, acasă sau la cabană: Vezi aici unde îşi petrec politicienii Crăciunul şi Revelionul

Cei mai mulţi dintre liderii partidelor au decis să-şi petreacă sărbătorile de sfârşit de an în ţară, alături de familii. Vezi aici unde îşi petrec politicienii sărbătorile:

104 afișări
Imaginea articolului Pe pârtie, acasă sau la cabană: Vezi aici unde îşi petrec politicienii Crăciunul şi Revelionul

Unde îşi petrec politicienii sărbătorile de iarnă? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

  • Geoană petrece Crăciunul în familie, speră să ajungă şi la munte; pentru 2011 vrea puţină linişte

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, îşi doreşte ca noul an să-i aducă un pic de linişte, sănătate şi pace în familie.

"Deşi nu sunt semne foarte-foarte optimiste pentru anul 2011, eu cred că, până la urmă, vom avea tăria să depăşim aceste momente", a declarat Mircea Geoană.

El i-a încurajat pe oameni să se bucure de viaţă, de sănătate, de familie şi de lucrurile frumoase pe care România le are, de tradiţiile creştine, de valorile de familie şi, până la urmă, de prietenia şi de bunătatea pe care românii au avut-o întotdeauna.

"Să dea Dumnezeu să fie un an mai bun,. Să dea Dumnezeu să fim mai uniţi şi mai puţin dezbinaţi şi poate un strop de speranţă şi de prosperitate pentru noi toţi", a afirmat Mircea Geoană.

Întrebat ce îşi doreşte de la Moş Crăciun, Geoană a răspuns că îşi doreşte "sănătate, linişte şi pace în familie". "Când eşti părinte şi ai copii, într-un fel treci pe planul doi. Singura mea rugăminte pentru Cel de sus şi pentru viaţa aceasta este sănătate, linişte şi pace în familie şi, dacă ne vom strânge rândurile, şi familia Geoană, şi familia Ionescu, şi familia Popescu, şi orice familie din România sau de români care au plecat la muncă în străinătate să aibă parte de sărbători fericite", a spus preşedintele Senatului.

Mircea Geoană a mai precizat că ziua de Crăciun o va petrece cu părinţii, cu familia. "Din păcate, mama se deplasează puţin mai greu şi aşa că o să o facem acasă, ca de obicei, cu bradul", a declarat Mircea Geaonă.

El a spus că speră că va reuşi, spre sfârşitul anului, să ajungă şi la munte. "Dacă este puţină zăpadă, un pic de mişcare şi de aer curat nu strică nimănui, mai ales politicienilor", a adăugat preşedintele Senatului.

  • Mircea Diaconu (PNL): Petrec sărbătorile întotdeuna acasă, cu cele sfinte în cap şi în suflet

Senatorul liberal Mircea Diaconu va petrece sărbătorile în familie, alături de copii şi nepoţi şi va cânta, împreună cu aceştia, colinde.

"Sărbătorile le petrec întotdeauna acasă - sunt sărbători de familie - cu cele sfinte în cap şi în suflet. Voi petrece acasă, cu copiii, cu nepoţii, cu amintirile şi cu pozele şi vom cânta colinde", a spus liberalul.

Diaconu a arătat că este păcat că, prea des, se confundă sărbătorile cu chefurile, el fiind de părere că, de sărbători, colinda trebuie cântată personal, ca ofrandă adusă Celui de Sus, şi nu ascultând un CD sau mergând la un concert.

"Din păcate, prea des, se confundă sărbătorile cu chefurile. «M-am distrat de Crăciun!» - este monstruos să spui aşa ceva sau să faci aşa ceva. Iar colinda trebuie cântată de tine, ca ofrandă adusă Celui de Sus şi nu ascultând un CD sau mergând la un concert. Nu e un spectacol, nu e performanţă, e o ofrandă - iată iarăşi un lucru care nu se înţelege", a spus liberalul.

El a ţinut să le ureze românilor să îşi pună în minte gândurile bune şi să fie sănătoşi.

"Să fie pace în suflet, afară, şi să izbutim măcar să ne punem în minte gândurile bune, acum, cel puţin două, trei săptămâni. După aceea, la lucru. Din suflet le doresc tuturor să fie sănătoşi şi să păstrăm gândurile bune", a spus senatorul liberal.

  • Norica Nicolai petrece Crăciunul acasă, de Revelion merge la munte

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai îşi petrece Crăciunul acasă, ca întotdeauna, împreună cu familia, de Revelion alegând să meargă la munte, la o cabană din Slănic Prahova, alături de soţ, frate şi câţiva prieteni.

Întrebată ce doreşte să îi aducă Moş Crăciun anul acesta, europarlamentarul PNL a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu s-a gândit la un dar anume, dar că doreşte ca Moşul să-i aducă "ce vrea el".

"Sinceră să fiu, nu prea m-am gândit, dar vreau totuşi să-mi aducă ceva: ce vrea el. Nu am o dorinţă anume", a afirmat Nicolai.

Liderul PNL a menţionat că, pentru ea şi pentru familia sa, sărbătorile de iarnă reprezintă, cel puţin în ultimii 10 ani "un prilej de a fi împreună".

Nicolai a susţinut că sărbătoreşte întotdeauna zilele de Crăciun acasă, în Baloteşti. "Crăciunul îl petrecem acasă, niciodată în altă parte. De Paşte mai mergem la mama, dar de Crăciun tot timpul la mine", a spus europarlamentarul PNL, adăugând că o singură dată a petrecut sărbătorile în străinătate, în anul 2000, lucru pe care l-a regretat ulterior".

Întrebată ce pregătiri face pentru sărbătorile de iarnă, Norica Nicolai a precizat că de Crăciun găteşte împreună cu mama sa bucate tradiţionale.

"De Crăciun facem absolut tot ce se face româneşte, adică sarmale- preferatele mele, friptură de curcan la cuptor, tobă, cârnaţi, salate, etc., mâncăruri pe care le gătesc cu mama", a spus liderul PNL.

Norica Nicolai se implică şi la decorarea casei, mărturisind că împodobeşte bradul împreună cu fiica sa, Delia, care petrece vacanţa alături de familie.

Pe de altă parte, Nicolai a spus că îi plac foarte mult tradiţiile româneşti, menţionând că îi face plăcere în mod deosebit să audă colindele şi urările copiilor din sat.

Întrebată dacă face ceva specific pentru Ziua de Crăciun, deputatul european a menţionat că după slujba de Crăciun, următorul moment special este seara când se aşează masa cu bunătăţi şi se deschid cadourile.

"Mergem la Biserică pentru că e aproape, seara punem masa frumos, şi până la ora 1-2 stăm împreună. Tot seara deschidem şi cadourile", a spus liderul PNL. Ea a precizat că în familia sa, ea cumpără cele mai multe cadouri, putând fi considerată Moş Crăciun.

"Şi eu, dar şi ceilalţi, fiecare cumpără şi oferă cadouri, dar în general mai mult eu. Anul ăsta eu voi fi Moş Crăciun", a spus Nicolai.

În privinţa Revelionului, Norica Nicolai a declarat că pentru acest an a programat o petrecere la o cabană din Slănic Prahova. "De Revelion o să mergem împreună cu fratele meu şi nişte prieteni la Slănic Prahova, unde o să organizăm o petrecere românească într-o cabană. Copilul are alte planuri, nu mai petrecem de o vreme Revelionul împreună", a spus vicepreşedintele PNL.

În privinţa activităţilor profesionale, europarlamentarul spune că de sărbători nu face altceva decât să mai citească din când în când sau să vizioneze filme, cand are timp.

"Nu am timp de activităţi profesionale. Doar mai citesc, atât, în rest altceva nimic. Mă mai uit pe diverse canale de filme. Nu mă duc la film, sau altundeva, nu ieşim. Facem curăţenie, gătim, şi apoi voie-bună împreună cu familia şi prietenii, dar şi odihnă", a conchis liderul liberal.

  • Elena Udrea îşi doreşte să primescă de Crăciun un costum de schi, pentru că are pârtii de inaugurat

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că îşi doreşte să primească de Crăciun un costum de schi, deoarece are două pârtii de inaugurat, iar la ultima inaugurare a fost îmbrăcată "necorespunzător" şi a "îngheţat de frig".

"Am vreo două pârtii de inaugurat şi am nevoie de un costum de schi. Cam atât, nu m-am mai gândit la altceva", a spus Udrea.

Ea a precizat, pentru MEDIAFAX, că de la Crăciun până după Anul Nou se va afla pe Valea Prahovei.

"Voi fi pe Valea Prahovei. Mi-am propus să inaugurez pe 24 decembrie pârtia de schi de la Sinaia. Vor mai fi câteva acţiuni, pe care o să le am, dacă tot am decis să fiu în zonă, să nu mă plictisesc o săptămână şi jumătate, să încerc să mai fac şi alte lucruri, care ţin de activitatea ministerului, de turism", a spus Elena Udrea

  • Familia Antonescu petrece Crăciunul la Ploieşti, iar Revelionul acasă, în Bucureşti

Liderul PNL Crin Antonescu şi-a declarat preferinţa pentru sărbătorirea tradiţională a Crăciunului, în familie, el fiind, de asemenea, partizanul revelioanelor mai intime, desfăşurate într-un cadru mai restrâns. Familia Antonescu va petrece Crăciunul la Ploieşti, iar Revelionul acasă, în Bucureşti.

"Crăciunul, în mod tradiţional, l-am petrecut în familie şi asta voi face şi anul acesta. De asemenea, sunt partizanul revelioanelor mai intime şi nu există niciun motiv ca anul acesta să mă abat de la obiceiul meu", a spus Antonescu.

Politicianul liberal spune că anul 2010 a fost un an în care a desfăşurat o activitate publică intensă şi priveşte sărbătorile care urmează ca pe o şansă de a se întoarce la lucrurile din afara politicii şi, mai ales, la cele care îl definesc ca persoană.

"Vom petrece în cadrul familiei, restrâns, pentru că, pe de altă parte, la capătul unui an în care a existat o activitate publică foarte intensă, aceste zile sunt o şansă să ne întoarcem cumva şi către lucrurile care sunt în afara politicii şi mai înăuntrul nostru", a arătat liberalul.

Antonescu le urează românilor, la finele unui an greu şi la începutul unui an care nu va fi uşor, sănătate şi bucurii măcar în familie.

"Le urez românilor multă sănătate! Bucurii de toate felurile! Bucurie măcar în familie! A fost un an foarte greu şi se pare că nu urmează un an uşor. E cazul ca, măcar de sărbători, să strângem toată căldura din noi şi să ne bucurăm alături de cei dragi. Le urez sărbători fericite şi un an măcar mai bun decât acesta", a adăugat politicianul liberal.

Antonescu a ţinut, totodată, să îşi exprime speranţa că anul 2011 va aduce schimbări majore pe scena politică.

"Sper - nu promit - dar sper că poate anul 2011 ne va aduce schimbări majore care ar fi atât de necesare pentru noi toţi pe scena politică", a spus liberalul.

Soţia preşedintelui PNL Crin Antonescu, Adina Vălean, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a petrece timpul în familie, alături de Irina, de părinţi şi de rude, o vacanţă mult aşteptată şi o ocazie de bucurie atât din perspectiva religioasă a Crăciunului, cât şi pentru sărbătorirea sosirii unui An Nou îmbelşugat.

Întrebată ce doreşte să-i aducă în acest an Moş Crăciun, Adina Vălean a spus, râzând, că nu mai crede în Moş Crăciun, dar că acesta va aduce totuşi, peste câteva zile, cadouri pentru Irina. "Eu nu mai cred în Moş Crăciun", a spus Vălean, adăugând însă că, în acest an, "cadourile pentru Irina le aduce Moş Crăciun".

"Având în vedere că eu am luat vacanţă şi Crin este încă la Parlament, îmi revine mie îndatorirea de a discuta şi a negocia cu Moş Crăciun, pentru cadourile de Crăciun. Avem lupte grele cu Irina, care a auzit la şcoală cum că n-ar exista Moş Crăciun şi noi încercăm să o convingem de contrariu", a spus soţia preşedintelui PNL.

Europarlamentarul liberal a menţionat că, pentru familia Antonescu, sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de a participa la slujbele religioase de Crăciun, dar şi pentru a petrece câteva zile bune împreună, în întâmpinarea noului an.

"Sărbătorile au semnificaţii diferite pe mai multe planuri. În plan personal mărturisesc că nu reuşesc să mă aplec mai mult asupra adevăratei semnificaţii a Crăciunului, care este una de natură religioasă şi ca în fiecare an îmi propun să merg la slujbă. Să vedem dacă voi reuşi în ziua de Crăciun. Dincolo de asta, sărbătorile coincid fericit cu o vacanţă aşteptată de final de an, în care să ne reunim, să fim acasă, să petrecem mai mult timp cu Irina, să avem activităţile care le are o familie normală", a explicat ea.

Totodată, Adina Vălean a subliniat că ziua Crăciunului o va petrece, alături de Crin Antonescu şi fetiţa acestuia, Irina, la casa părinţilor săi de la Ploieşti, iar Anul Nou îl va întâmpina acasă, în apartamentul din Bucureşti.

"Crăciunul îl petrecem cu familia. Vom merge la părinţii mei, la Ploieşti, unde se adună mai multe rude. Întotdeauna Crăciunul l-am petrecut în familie. Iar Revelionul probabil că o să-l petrecem toţi trei acasă, pentru că e şi un bun prilej să fim împreună şi nu vrem să ieşim neapărat în public. Şi ultimele două revelioane tot acasă le-am făcut, aşa că îl anticipez şi pe acesta la fel. La miezul nopţii vom ieşi afară, împreună cu Irina, aşa cum am făcut şi anii trecuţi, să vedem artificiile", a spus Vălean.

Ea a mărturisit, că, de Crăciun, în familia sa se gătesc întotdeauna mâncăruri româneşti, pe care le prepară în mare parte mama sa.

"De Crăciun gătim exclusiv mâncăruri tradiţionale - sărmăluţe, tobă, chestii de genul ăsta. Aici trebuie să mărturisesc că lucrez împreună cu mama, care se pricepe foarte bine şi nu ţin să-i fac concurenţă. Şi Irinei îi place să se implice la pregătirea bucatelor, dar este încă temătoare la bucătărie şi face lucruri mai uşoare", a spus soţia lui Crin Antonescu.

Europarlamentarul PNL a spus, în privinţa pregătiri casei pentru sărbătorile de iarnă, că ea se ocupă de curăţenie, iar Crin Antonescu şi, fiica sa Irina, de împodobitul bradului.

"Irina şi Crin vor împodobi bradul de Crăciun. În ziua de Ajun ne împăţim treburile: eu mă ocup de curăţenie, iar ei de brad", a spus, râzând, Adina Vălean, adăugând că Antonescu nu mai are şi alte atribuţii, deoarece "pregătirile pentru Crăciun sunt acoperite", iar implicarea acestuia nu este necesară.

"Lui Crin îi place să ajute, dar nu îi revin foarte multe sarcini pentru că se ocupă alţii de pregătiri", a adăugat Vălean râzând.

În privinţa zilei de Crăciun, soţia şefului liberalilor a mărturisit că, pe lângă participarea la slujba dedicată naşterii Mânuitorului, Irina a pregătit un program artistic cu colinde şi poezii.

"Vă spuneam că vrem să mergem la slujba de dimineaţa, la biserică şi, legat de tradiţii, am pregătit cu Irina un program artistic, făcut mai mult de Irina, care cuprinde colinde şi poezii pe care le va interpreta şi recita în faţa familiei. Sper că vor fi mai mulţi copii şi vor cânta împreună", a spus Vălean.

Ea a mai spus că pentru Revelion nu a pregătit nimic special, anunţând însă că familia a pregătit puşculiţa Irinei, dar şi sorcova pentru "acţiunea de strângere de fonduri" din prima zi a noului an.

"De Revelion nu avem un program anume, dar am pregătit puşculiţa şi lucrăm la sorcovă, pentru că ar fi bine ca la începutul anului viitor să adunăm ceva fonduri", a spus Vălean.

În ceea ce priveşte muzica de sărbători, Adina Vălean a spus că familia sa nu prea ascultă muzică de sezon, ci mai dragă preferă discuţiile, glumele sau colindele cântate în familie.

"Trebuie să admit că nu prea ascultăm muzică specifică, ceva special. De sărbători preferăm să discutăm, să povestim, să cântăm colinde în familie", a spus eurodeputatul.

Întrebată dacă Irina vizionează desene animate sau filme de Crăciun, Adina Vălean a menţionat că fiica preşedintelui PNL nu prea se mai uită la desene animate, ci la filme, fiind un fan al seriilor Dădaca McPhee sau Harry Potter.

"I-am promis că o să vedem ultima parte a filmului Harry Potter. Să sperăm că Moş Crăciun îi va aduce integrala Harry Potter", a spus europarlamentarul.

În ceea ce îi priveşte pe adulţii din familia Antonescu, Vălean a precizat că şi ea şi Crin Antonescu au foarte multe filme preferate, nu neapărat cu tematică de Crăciun, menţionând că întotdeauna este binevenit un film cu Woody Allen.

Întrebată dacă în ultimele zile ale anului are timp de citit sau activităţi profesionale, Vălean a precizat că vacanţa de iarnă este un prilej de bucurie pentru ea şi pentru soţul său, pentru că poate citi cărţile strânse în timpul anului.

"Sunt foarte bucuroasă de vacanţă, pentru că am multe cărţi de citit. Şi eu şi Crin citim în vacanţe. De lucrat la sfârşit de an, mai sunt evenimente la care suntem invitaţi şi la care mergem, dar care nu sunt publice, fie o serbare organizată de vreo şcoală, fie un concert de colinde", a precizat soţia lui Antonescu.

În finalul discuţiei cu Adina Vălean, europarlamentarul a transmis un mesaj tuturor românilor: "Sărbătoarea de Crăciun trebuie să o petrecem cu bucurie, să o întâmpinăm ţinând cont de tradiţii, dar să o întâmpinăm cu bucurie şi să ne aducem aminte de naşterea lui Hristos. În opinia mea, de Crăciun, sentimentul trebuie să fie unul de bucurie".

  • Victor şi Daciana Ponta petrec Crăciunul în familie, la Cornu

Victor şi Daciana Ponta vor petrece Crăciunul la Cornu, liderul PSD dorindu-şi să ningă şi să mănânce preparate pregătite de soţia sa.

Victor şi Daciana Ponta vor să petreacă sărbătorile în familie şi să profite de zilele libere pentru a uita de politică şi a fi alături de cei doi copii, Andrei şi Irina.

Preşedintele PSD şi soţia sa, europarlamentar social-democrat, vor fi acasă la părinţii Dacianei, la Cornu, Victor dorind ca de Crăciun să ningă şi să facă, împreună cu cei doi copii, un om de zăpadă în curte.

"În prima zi de Crăciun ne vom aduna toţi în jurul bradului şi vom desface cadourile. Bineînţeles că Andrei şi Irina vor primi cele mai multe cadouri, amândoi i-au scris multe dorinţe lui Moş Crăciun şi aşteaptă să vadă dacă Moşul îi va asculta", a precizat Ponta, pentru MEDIAFAX.

Ca orice fată, Irina îşi doreşte multe păpuşi, iar Andrei i-a cerut moşului dispozitive electronice.

Şi Daciana Ponta va profita de zilele libere pentru a găti, pasiune pentru care viaţa de parlamentar la Bruxelles şi Strasbourg nu îi lasă foarte mult timp.

"Daciana găteşte foarte bine şi sunt sigur că ne va pregăti multe bunătăţi. Eu aştept în special să mănânc drob, mai ales că e singurul moment din an în care mănânc drob", a mai spus Ponta.

  • Anastase, Turcan, Sulfina Barbu, Ialomiţianu, Prigoană petrec Crăciunul în familie

Parlamentari ai PDL vor petrece sărbătorile în familie, cei mai mulţi aşteptând de la Moş Crăciun linişte şi sănătate, Raluca Turcan spune că fiul său, Eric, este cel mai încântat de sărbători, iar Roberta Anastase speră că va merge de Crăciun cu logodnicul la părinţii ei.

"Unde să pleci cu un copil de 4 zile? Home, în familie", a precizat pentru MEDIAFAX deputatul PDL Silviu Prigoană. El a spus că "este criză, este recesiune" şi, din acest motiv, "nu poţi să pleci până în Elveţia", spre exemplu.

"Crăciunul o să-l petrec în familie, la Braşov, iar a doua zi de Crăciun o să merg la Bran, la părinţii mei. Luni, o să fiu la minister", a spus, la rândul său, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că aşteaptă ca Moş Crăciun să-i aducă "bugetul României" şi linişte.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan crede că fiul ei, Eric, de trei ani, este cel mai încântat de apropierea Crăciunului şi de venirea lui Moş Crăciun. "Băieţelul meu, Eric, a făcut de curând 3 ani şi este prima oară când i-a scris, de fapt mai mult i-a desenat, o scrisoare lui Moş Crăciun în care îi spune ce cadouri îşi doreşte", a spus Turcan. Ea a adăugat că fiul ei, care aşteaptă cu nerăbdare împodobirea bradului şi Ajunul Crăciunului, a învăţat şi câteva colinde.

"Pentru Crăciun mi-am propus să gătesc o friptură de vită la tavă, preferata soţului meu, şi o oală cu sărmăluţe, preferatele mele, la gătitul cărora m-am specializat când am fost la o bursă în străinătate", a spus Raluca Turcan.

De piftie şi de dulciuri se vor ocupa părinţii săi. "Pe părinţii mei şi pe cei ai lui Valeriu îi aşteptăm de sărbători la noi. Vom avea, deci, casa plină şi vom petrece sărbătorile înconjuraţi de oameni dragi, ceea ce sper să fie de bun augur pentru anul 2011", a adăugat Turcan.

Colega sa de partid, preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, va merge la ţară, în Floreşti, judeţul Prahova, şi va sărbători Crăciunul cu familia. "Vom fi acolo cu câţiva prieteni, chiar am nevoie de linişte, de spiritul Crăciunului, de sărbători în familie", a spus Sulfina Babu, care vrea să vadă multe filme şi să asculte colinde.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, va petrece Crăciunul "la mama şi la tata", pe Valea Doftanei, împreună cu logodnicul ei. "Aştept să se termine bugetul până vine Moş Crăciun", a adăugat Anastase.

  • Baconschi: De-abia aştept să nu mai călătoresc

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, referindu-se la sărbători, că de-abia aşteaptă să nu mai călătorească şi să stea acasă câteva zile cu familia.

"De-abia aştept să nu mai călătoresc", a spus Baconschi, întrebat ce va face de sărbători.

El a adăugat că doreşte să stea cu familia sa şi să se odihnească pentru câteva zile.

"De-abia aştept să nu mai călătoresc şi să stau cu familia acasă şi să mă odihnesc pentru câteva zile", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici