Pentagon: Guvernul SUA urmăreşte mai mult de 650 de cazuri potenţiale de OZN

Guvernul SUA urmăreşte peste 650 de cazuri potenţiale de aşa-numitele „obiecte zburătoare neidentificate”, cunoscute în mod obişnuit ca OZN-uri, potrivit directorului biroului creat anul trecut pentru a se concentra asupra observărilor.

1352 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Guvernul SUA urmăreşte mai mult de 650 de cazuri potenţiale de OZN

Pentagon: Guvernul SUA urmăreşte mai mult de 650 de cazuri potenţiale de OZN

Sean Kirkpatrick, directorul Biroului de Rezolvare a Anomaliilor pe toate domeniile al Pentagonului, a declarat miercuri unei subcomisii pentru Serviciile Armate a Senatului că numărul de cazuri a crescut faţă de cele 350 de rapoarte la care se face referire într-un raport de informaţii neclasificat privind obiectele zburătoare neidentificate, lansat la începutul acestui an. 

Din cei peste 650, am prioritizat aproximativ jumătate dintre ei ca să aibă o valoare anormală interesantă, iar acum trebuie să le parcurgem şi să spunem „Pentru cât de multe dintre acestea am date reale?””, a spus Kirkpatrick.

Kirkpatrick le-a subliniat parlamentarilor modul în care biroul său ajută Pentagonul şi departamentul Intelligence să identifice tehnologiile străine emergente, inclusiv rolul său în a ajuta la identificarea balonului de supraveghere la mare altitudine din China care a zburat deasupra spaţiului aerian american în februarie.

A redat videoclipuri din două cazuri care fuseseră desecretizate, unul care fusese rezolvat şi celălalt nerezolvat, potrivit CNN
 
Primul videoclip a arătat un mic glob care a zburat prin ecranul camerei unei drone MQ-9 în Orientul Mijlociu în 2022. Camera dronei a urmărit obiectul în timp ce se mişca prin cer, intrând şi ieşind din raza ecranului.
 
Kirkpatrick a explicat că acest caz nu a fost rezolvat deoarece nu existau alte dovezi în afara videoclipului. „Va fi practic imposibil de identificat pe deplin, doar pe baza acelui videoclip”, a spus el, adăugând că speranţa este că, pe măsură ce s-au adunat mai multe date despre aceste episoade, ar putea apărea modele pentru a explica cazurile nerezolvate.

În cel de-al doilea videoclip din Asia de Sud la începutul acestui an, un obiect a zburat de două drone MQ-9, inclusiv una care a capturat un videoclip ce părea să aibă o urmă de propulsie în spate, despre care Kirkpatrick a spus că a fost considerat iniţial „cu adevărat anormal”.
 
Dar el a spus că după ce au parcurs videoclipul cadru cu cadru, biroul său a stabilit că este o „imagine în umbră”.
 
Acesta este în infraroşu, este semnătura de căldură de pe motoarele unei aeronave de navetişti care se întâmpla să zboare în apropierea locului în care se aflau cele două MQ9”, a spus el.
 
Audierea de joi, prezidată de senatorul democrat de la New York, Kirsten Gillibrand, este cea mai recentă organizată de Congres în ultimul an, în timp ce parlamentarii presează Pentagonul să rezolve observaţiile inexplicabile.
 
În timp ce o mare parte din atenţia publicului este pusă pe posibilitatea apariţiei OZN-urilor, Kirkpatrick a reiterat încă o dată că nu există dovezi ale vieţii extraterestre reprezentate în observaţii.
 
În cercetarea noastră, AARO nu a găsit nicio dovadă credibilă până în prezent despre activitate extraterestră, tehnologie din afara lumii sau obiecte care sfidează legile cunoscute ale fizicii”, a spus Kirkpatrick.
 
Senatorii l-au întrebat pe Kirkpatrick despre perspectiva tehnologiilor emergente din ţări străine precum Rusia şi China. El a spus că, într-un număr mic de cazuri, este îngrijorat că episoadele ar putea fi dovezi ale potenţialelor progrese tehnologice. Aceste cazuri, a spus el, sunt transmise deprtamentului Intelligence pentru a investiga în continuare.
 
Ei sunt mai puţin reţinuţi faţă de avansarea tehnică decât noi. Sunt doar dispuşi să încerce lucruri şi să vadă dacă funcţionează”, a spus el. „Există capacităţi care ar putea fi folosite împotriva noastră atât în ​​ISR (Intelligence, Supraveghere şi Recunoaştere) cât şi în moda armelor? Absolut. Am dovezi că o fac în aceste cazuri? Nu, dar am indicatori îngrijorători.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici