„Perspectivele populaţiei lumii”: Cu câte miliarde va creşte populaţia Terrei până în 2050

Populaţia Terrei va creşte cu 2 miliarde de persoane, la 9,7 miliarde, până în 2050, potrivit celui mai recent raport al ONU, care indică dublarea numărului de locuitori din Africa subsahariană, relatează Le Figaro.

2178 afișări
Imaginea articolului „Perspectivele populaţiei lumii”: Cu câte miliarde va creşte populaţia Terrei până în 2050

Populaţia Terrei va creşte cu 2 miliarde de persoane, la 9,7 miliarde, până în 2050

Potrivit aceluiaşi raport, "Perspectivele populaţiei lumii", dat publicităţii luni, Terra ar putea găzdui aproximativ 11 miliarde de oameni până în anul 2100.

Acelaşi document indică o îmbătrânire a populaţiei mondiale, aceasta fiind o consecinţă a creşterii speranţei de viaţă şi a unei scăderi a ratei fertilităţii.

De asemenea, a crescut numărul ţărilor care se confruntă cu o scădere a populaţiei. Din 2010, 27 de ţări şi teritorii au înregistrat o scădere a populaţiei de cel puţin 1%, o consecinţă a diminuării ratei fertilităţii.

Potrivit ONU, populaţia Chinei se va diminua cu 31,4 milioane de oameni, respectiv cu 2,2%, în perioada 2019 - 2050.

Pe de altă parte, în ultimii zece ani, a fost înregistrat un aflux de migranţi semnificativ în Belarus, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Rusia şi Ucraina. Acest fapt a compensat scăderea populaţiei provocată de o mortalitate crescută şi o natalitate redusă.

Până în 2050, mai mult de jumătate din creşterea populaţiei mondiale previzionată va fi concentrată în nouă ţări: India, Nigeria, Pakistan, Republica Democrată Congo, Etiopia, Tanzania, Indonezia, Egipt şi SUA.

Rata fertilităţii globale, care a scăzut de la 3,2 naşteri per femeie, în 1990, la 2,5 în 2019, se va diminua şi mai mult, la 2,2, în 2050. Această rată se apropie de minima de 2,1 naşteri per femeie necesară pentru a asigura înlocuirea generaţiilor şi a evita declinul populaţiei pe termen lung, în absenţa migraţiei, potrivit ONU.

Taguri:
onu,
populaţie,
terra

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici