Peste 1.000 de afişe de film originale, donate Academiei de film americane de un colecţionar

Un colecţionar din Chicago a donat Academiei de film americane 1.088 de afişe originale ale unor pelicule de categoria B care datează din epoca de aur a Hollywood-ului.

219 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de afişe de film originale, donate Academiei de film americane de un colecţionar

Peste 1.000 de afişe de film originale, donate Academiei de film americane de un colecţionar (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Afişele provin de la filme care au fost lansate în prima jumătate a secolului al XX-lea, aparţinând mai multor genuri cinematografice, precum western, de război şi musical, informează bbc.co.uk.

Ele au fost donate de Dwight M. Cleveland, un colecţionar privat din Chicago.

Reprezentanţii Academiei de film americane au declarat că aceste afişe "acoperă multe goluri semnificative" din colecţia instituţiei.

Toate cele 1.088 de afişe vor fi expuse la Margaret Herrick Library, biblioteca pe care Academia de film americană o deţine în cartierul Beverly Hills.

Dwight M. Cleveland a început să colecţioneze astfel de afişe în anul 1977, iar colecţia sa de postere originale este considerată cea mai mare colecţie de afişe de film din lume şi, totodată, cea mai importantă din punct de vedere istoric.

Afişele vor fi păstrate în vitrine cu temperatură controlată şi pot fi consultate de cineaşti, istorici, jurnalişti şi studenţi, dar şi de publicul larg. Totodată, ele pot fi admirate cu ocazia diverselor expoziţii pe care le organizează Academia de film americană sau pot fi împrumutate unor instituţii culturale din lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici