Peste 200 de specii noi au fost descoperite în regiunea Mekong. Anunţul WWF

Un triton cu coarne de diavol, un bambus rezistent la secetă şi o maimuţă care poartă numele unui vulcan s-au numărat printre cele 224 de specii noi descoperite în regiunea Mekong Mare în 2020, a declarat miercuri un grup de conservare a naturii, conform CNN.

625 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de specii noi au fost descoperite în regiunea Mekong. Anunţul WWF

FOTO WWF/AFP/BENJAMIN TAPLEY

Descoperirile, enumerate într-un raport al World Wildlife Fund (WWF), includ un nou gecko de stâncă descoperit în Thailanda, o specie de mure în Vietnam şi o broască cu cap mare în Vietnam şi Cambodgia, care este deja ameninţată de despăduriri.

Printre cele mai curioase creaturi se numără Langurul Popa, o maimuţă cu membre lungi, numită după vulcanul dispărut Muntele Popa, care găzduieşte aproximativ 100 de astfel de fiinţe - cea mai mare populaţie a speciei.

Mai este şi peştele de peşteră descoperit în Myanmar, de culoare alb-gălbui pal, care este atât de neobişnuit şi diferit de alţi peşti din aceeaşi familie încât oamenii de ştiinţă au decis să creeze un gen complet nou pentru el. Apoi, există şarpele iridescent, cu solzii săi care trec prin albastru şi verde în lumină.

Cele 224 de descoperiri au subliniat biodiversitatea regiunii Mekong, care cuprinde Thailanda, Myanmar, Laos, Cambodgia şi Vietnam, a declarat WWF.

Dar subliniază, de asemenea, ameninţările cu care se confruntă fauna sălbatică în habitatele naturale fragmentate şi degradate, experţii şi oamenii de ştiinţă îndemnând la o mai mare cooperare internaţională pentru a conserva ceea ce a mai rămas.

"Multe specii dispar chiar înainte de a fi descoperite, din cauza distrugerii habitatului, a bolilor răspândite de activităţile umane, a prădătorilor şi a concurenţei aduse de speciile invazive şi a impactului devastator al comerţului ilegal şi nesustenabil cu animale sălbatice”, arată raportul.

Zona găzduieşte unele dintre cele mai periclitate specii din lume. Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite de anul trecut a declarat că traficul de animale sălbatice din Asia de Sud-Est a revenit pe nesimţite după o întrerupere temporară cauzată de restricţiile impuse de coronavirus, în urma căreia ţările au închis graniţele şi au înăsprit supravegherea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici