Peste 3,5 tone de deşeuri de ambalaje, colectate selectiv la concertul AC/DC

Peste 3,5 tone de deşeuri de ambalaje au fost colectate selectiv la concertul AC/DC de duminică, din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, gunoaiele ajungând până la staţiile de reciclare printr-un parteneriat între organizatori şi o firmă care se ocupă de colectarea de ambalaje folosite.

171 afișări
Imaginea articolului Peste 3,5 tone de deşeuri de ambalaje, colectate selectiv la concertul AC/DC

Peste 3,5 tone de deşeuri de ambalaje, colectate selectiv la concertul AC/DC (Imagine: Kristo Robert/Mediafax Foto)

"Deşeurile de ambalaje au fost colectate selectiv în containerele amplasate la intrare, precum şi în zona de concert. Din totalul de 3.605 kilograme de deşeuri de ambalaje, cele din plastic - pahare, peturi, folie - au deţinut cea mai mare pondere - 2.100 de kilograme. Restul a constat în carton - 1,5 tone - sau doze de aluminiu - cinci kilograme", se arată într-un comunicat de presă de marţi al organizatorilor concertului.

Aceştia afirmă că deşeurile colectate în timpul concertului vor fi trimise unor companii de reciclare. Cele din plastic vor ajunge la "Greentech Buzău", cele din hârtie şi carton la "Ambro SA Suceava", iar cele din aluminiu la "AMEP American Packaging SA - Tecuci".

Iniţiativa de colectare selectivă la concert a fost susţinută de Ministrul Mediului, László Borbély, care, înainte de începerea spectacolului, a vizitat zona de concert pentru a vedea modul de colectare.

"Este nevoie de cât mai multe astfel de evenimente, care să conştientizeze populaţia despre necesitatea colectării selective a deşeurilor. Suntem cetăţeni europeni şi trebuie să ne comportăm ca atare", a spus Borbély după ce a depus selectiv deşeuri de ambalaje într-unul din cele 40 de containere amplasate în zona de concert.

Colectarea selectivă în timpul concertului a avut şi suportul unui număr de 60 de voluntari ai unui ONG de mediu, organizaţia MaiMultVerde.

Show-ul legendarei trupe rock AC/DC din Piaţa Constituţiei din Capitală a adunat, duminică seară, circa 60.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici