AC/DC a tunat şi fulgerat în faţa Casei Poporului, duminică noapte - FOTO şi VIDEO

Trupa AC/DC a adus duminică, în Piaţa Constituţiei, tunuri, confetti, o locomotivă, un Angus Young la 220 de volţi şi peste 60.000 de fani care au cântat împreună cu ei "Thunderstruck", "Hell's Bells" şi "Back in Black".

562 afișări
Imaginea articolului AC/DC a tunat şi fulgerat în faţa Casei Poporului, duminică noapte - FOTO şi VIDEO

AC/DC a tunat şi fulgerat în faţa Casei Poporului, duminică noapte (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Vocalul trupei, Brian Johnson, şi-a făcut apariţia pe scenă pe acordurile piesei "Rock N' Roll Train", la ora nouă fix, după ce publicul a fost încăzit cu un montaj de imagini pe cele trei monitoare - unul central şi două în dreapta şi stânga scenei. După el, pe scenă a urcat celebra locomotivă, care a rămas atârnată tot concertul. "Bună seara, Bucureşti", a spus acesta în limba română, lucru care a entuziasmat şi mai mult publicul, colorat cu "semnătura" AC/DC: corniţe roşii luminoase.

La fel ca şi locomotiva de pe scenă, AC/DC a demonstrat că este o maşinărie bine unsă, cu piesele sincronizate la secundă, cu acelaşi chitarist îmbrăcat în şcolar care cântă "în glumă, dar nu greşeşte o notă", cu un Brian Johnson cu bască, a cărui voce nu mai are aceleaşi asperităţi, dar care încă mai poate cânta celebrele hituri, şi cu un baterist care ţine ritmul cu o eternă ţigară în colţul gurii. Totul părea să fie "o nouă zi la job" pentru cei de la AC/DC. Au venit, au cântat şi au primit aplauzele. Între acestea au mai fost joaca lui Angus Young cu publicul, melodiile atât de cunoscute pe care le cânta mai mult publicul şi toată recuzita rock'n'roll cu care o trupă versată şi purtată prin toată lumea în concerte a venit la Bucureşti.

La Bucureşti, trupa a alternat melodii de pe noul album cu hiturile sale celebre, cântate de peste 60.000 de oameni. Astfel, vechiul "Back in Black" a fost urmat de "Big Jack", de pe recentul album "Black Ice". Până şi absenţele trupei au fost calculate la milimetru. După primul moment de pauză mai mare, când tensiunea deja crescuse în rândul fanilor, s-au auzit acordurile piesei "Thunderstruck" pe care toţi spectatorii au început să sară. După energia cunoscută a piesei, AC/DC s-a întors în prezent, cu "Black Ice", pentru a reveni la mai clasicul "The Jack", de pe albumul "High Voltage". Aici, Angus Young a fost liber să se desfăşoare, pe ritmurile de blues. Şi nu doar din punct de vedere muzical. În aplauzele şi fluierăturile complice ale publicului, acesta a scăpat de uniforma de licean, cu un număr de striptease. Când a venit rândul pantalonilor trei sferturi, acesta şi-a arătat boxerii cu AC/DC, pentru a reveni, un minut mai târziu, la vechea sa meserie: cea de maestru al solourilor de chitară.

Video Stirileprotv.ro

Şi pentru că era momentul hiturilor, clopotul uriaş din "tavanul" scenei a coborât pentru ca Brian Johnson să se agaţe de el şi să-l facă să sune şi, evident, a urmat "Hell's Bells". A urmat "Shoot to Thrill", pentru a nu uita că trupa australiană este prezentă pe coloana sonoră a unuia dintre cele mai recente blockbustere, "Omul de oţel 2/ Iron Man 2", urmat de "You Shook Me All Night Long" şi "T.N.T". "Whole Lotta Rosie" a prezentat un nou personaj din turneul trupei: o imensă păpuşă gonflabilă planturoasă, care a apărut, la mijlocul melodiei, pe scenă.

Şi, curând, a venit iar rândul lui Angus Young, care a alergat pe un culoar al scenei făcut în public, pentru a ţine un solo în mijlocul mulţimii, pe o platformă care se ridica. Primul solo s-a terminat cu o ploaie de confetti. Întors pe scena principală, Young nu s-a lăsat, şi a dialogat cu publicul. Ei îi cântau, el îi imita la chitară şi nu a încheiat până când nu s-a tăvălit pe scenă, binenţeles, neratând nicio notă la instrumentul său. Şi atunci, cei 60.000 de spectatori au fost ai lui.

Iar pentru bis, trupa a păstrat piesele din seria "oldies but goldies": "Highway to Hell" şi "For Those about to Rock (We Salute You)". Ultima piesă a fost gândită la fel de în detaliu ca şi întregul show. De fiecare dată când Johnson striga "fire" ("foc, n.r."), tunurile de pe marginea scenei trăgeau spre public.

În deschiderea trupei AC/DC au cântat, duminică, Down şi Iris.

Ziua show-ului a mai adus, pe lângă desfăşurarea de forţe din Piaţa Constituţiei, probabil cel mai mare număr de tricouri negre pe care l-a cunoscut zona Unirea, o epocală coadă la toaletele ecologice din spaţiul rezervat concertului şi unui dintre cele mai calculate şi aşteptate concerte din România.

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney în 1973 şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie).

Trupa a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care promovează cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Trei dintre concertele susţinute în Buenos Aires au fost filmate pentru un posibil DVD live, care ar urma să fie lansat. "Black Ice" a câştigat premiul pentru "Marele Turneul al Anului" acordat anul acesta de Pollstar Concert Industry. De asemenea, a primit nominalizări şi la Billboard Touring Awards. Până în prezent, turneul a avut încasări de cel puţin 135,3 milioane de dolari, potrivit Billboard Boxscore.

AC/DC în România a fost un eveniment prezentat de East European Concert şi Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment.

(Material realizat de Oana Ghita, oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici