Peste 800.000 de albume ale lui Michael Jackson, vândute în ultima săptămână

Albumele lui Michael Jackson s-au vândut în circa 800.000 de copii în SUA, în săptămâna de dinaintea ceremoniei publice în memoria acestuia, care a avut loc marţi, potrivit unui studiu realizat de Nielsen SoundScan, care se ocupă cu monitorizarea vânzărilor din industria muzicii.

162 afișări
Imaginea articolului Peste 800.000 de albume ale lui Michael Jackson, vândute în ultima săptămână

Peste 800.000 de albume ale lui Michael Jackson, vândute în ultima săptămână

Potrivit billboard.biz, vânzările albumelor lui Michael au crescut cu 90% comparativ cu săptămâna precedentă, când acestea au au ajuns la 422.000 de copii, un fenomen preconizat de specialişti având în vedere că aceasta a fost prima săptămână de după moartea artistului, pe 25 iunie. Totodată, distribuitorii au rămas în scurt timp fără albume, în timp ce Sony Music Entertainment şi Universal Music Group au avut posibilitatea să aprovizioneze săptămâna trecută magazinele cu CD-uri, pentru a îndeplini cerinţele consumatorilor.

Albumele în format CD sau DVD ale lui Michael Jackson au reprezentat 82% din vânzările pe săptămâna trecută, adică 656.000 de unităţi comparativ cu 144.000 de albume descărcate online. În săptămâna precedentă au fost vândute 422.000 de albume în format CD sau DVD şi au fost descărcate online 241.000 de copii.

Miercuri dimineaţă, compilaţia "Number Ones" a lui Michael Jackson a fost inclusă printre cele mai bine vândute albume din SUA, cu 339.000 de copii vândute (215%) şi a cucerit, totodată, primul loc în topul Billboard.

"Thrilller", un alt album al artistului, s-a situat pe locul al doilea, cu 187.000 de copii (86%), iar pe locul al treilea s-a plasat albumul recent lansat "Now 31", cuprinzând compilaţii ale mai multor artişti, care a înregistrat vânzări de 169.000 de copii.

De asemenea, Michael Jackson domină şi topul Pop Catalog Albums, care reuneşte albume mai vechi de 18 luni, care au căzut sub poziţia 100 în Topul Billboard 200 şi care nu au nicio melodie difuzată la radio.

În săptămâna precedentă, Jackson a avut opt albume în topul zece Pop Catalog Albums. Săptămâna aceasta topul zece cuprinde doar albume ale lui Jackson, din toate timpurile.

În topul Billboard Hot Digital Songs, Jackson va ocupa cinci din cele zece poziţii, cu melodia "Man in the mirror", lider în topul celor mai descărcate melodii digitale ale săptămânii (159.000 de unităţi). Per total, melodia s-a situat pe locul al doilea în topul melodiilor cel mai bine vândute ale săptămânii, alături de "I Gotta Feeling" (215.000) a formaţiei The Black Eyed Peas.

Numărul total de descărcări ale melodiilor lui Michael Jackson pe această săptămână - incluzând şi piesele interpretate cu Jackson 5 şi The Jacksons - a fost de 2,2 milioane, în timp ce în săptămâna precedentă a fost de 2, 6 milioane.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici