Peste o treime dintre cuplurile americane dorm în paturi separate

Peste o treime dintre cuplurile americane optează pentru un "divorţ de somn" sau pentru a dormi în paturi diferite.

1666 afișări
Imaginea articolului Peste o treime dintre cuplurile americane dorm în paturi separate

Sursa foto: Twitter

Pentru cei care au somnul uşor, orice obicei al iubitei/iubitului este deranjant. Acesta este motivul pentru care multe cupluri americane - peste o treime, conform unui sondaj recent al Academiei Americane de Medicină a Somnului - optează pentru un "divorţ de somn" sau pentru a dormi în paturi diferite.

Isabelle Morley, un psiholog specializat în terapia de cuplu, a declarat că obiceiuri precum trezitul sau culcatul la ore diferite pot reduce cele 7-9 ore de somn recomandate de care avem nevoie în fiecare noapte pentru a fi sănătoşi. Ea a recomandat dormitul în paturi diferite pentru cei care observă că se simt mai odihniţi când partenerul este plecat din oraş.

"Somnul este sacru", a spus Morley. "Ar trebui să punem somnul mai presus de aproape orice altceva, deoarece este cel mai important <regizor> al dispoziţiei noastre". Lipsa somnului poate duce la o nervozitate matinală sau dezinteres faţă de celălalt.

Potrivit Insider, poate fi un subiect dificil de abordat, motiv pentru care Morley a împărtăşit câteva sfaturi despre cum pot dormi separat cuplurile fără să rănească sentimentele celuilalt.

De cele mai multe ori, este vorba de cupluri în care unul vrea să doarmă seprat, iar celălalt nu. Conversaţia trebuie începută „cu blândeţe şi dragoste", cu accent pe beneficiile pe care le poate aduce dormitul separat cuplului.

"Dormitul separat nu are nimic de-a face cu dorinţa de a minimiza conexiunea sau timpul petrecut împreună. Este vorba despre a prioritiza un somn bun pentru bunăstarea şi fericirea tuturor", a dat ca exemplu psihologul.

Chiar dacă dormiţi în paturi separate, asta nu înseamnă că nu puteţi sta în camera unuia sau altuia înainte de culcare, afirmă Isabelle Morley.

"Puteţi citi în continuare împreună înainte de a merge la culcare sau o persoană ar putea să meargă în patul celeilalte dimineaţa pentru a avea în continuare acel timp intim împreună", a spus Morley.

O altă opţiune pe care a recomandat-o este construirea unor obiceiuri înainte de mers la somn, precum cuibărirea pe canapea.

Este posibil ca unii parteneri să îşi dorească cu adevărat să împartă patul peste noapte, cel puţin o parte din timp, aşa că, conform psihologului, compromisul poate ajuta uneori.

De exemplu, unii dintre clienţii ei dorm separat pentru că au copii, care ar putea să-i scoată din pat în mijlocul nopţii. Acele persoane ar putea să doarmă separat în timpul săptămânii de lucru pentru a dormi cât mai mult posibil, dar să împartă patul în weekend-uri, când pot dormi mai mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici