Pet Shop Boys va compune muzică pentru un spectacol de balet

Trupa britanică Pet Shop Boys va compune muzică pentru un spectacol de balet, ce va include elemente electronice, dar şi secvenţe interpretate la instrumente cu coarde, show-ul urmând să fie pus în scenă la teatrul Sadler's Wells, din Londra, a declarat Neil Tennant pentru BBC.

19 afișări
Imaginea articolului Pet Shop Boys va compune muzică pentru un spectacol de balet

Pet Shop Boys va compune muzică pentru un spectacol de balet

Neil Tennant, solistul trupei Pet Shop Boys, a declarat pentru postul britanic Radio2 că spectacolul va fi inspirat dintr-un basm de Hans Christian Andersen şi că ar putea avea premiera la Londra, în 2011.

El a declarat, totodată, că împreună cu organistul Chris Lowe va compune o partitură originală pentru acest spectacol.

Tennant a mai declarat, în cadrul acestui interviu, că a fost foarte bucuros că Pet Shop Boys a câştigat un premiu pentru extraordinara contribuţie adusă muzicii, miercuri, în cadrul galei BRIT Awards.

Tennant, în vârstă de 54 de ani, a mai mărturisit că "îi place foarte mult de Şostakovici", că Prokofiev a fost un compozitor "strălucit" şi că spectacolul de balet reprezintă "un proiect foarte incitant".

Vorbind despre acest spectacol, solistul trupei Pet Shop Boys a mărturisit că va fi un proiect mare, în stilul lui Ceaikovski, ce va fi finalizat la sfârşitul anului 2010, deoarece trupa va fi ocupată până atunci cu propriile turnee şi concerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici